Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Добре дошли в нашия блог.Нашият, защото темите тук са създадени не само от мен, но и от други близки хора. Ние вярваме в колективния принцип. Какво тук значи някаква си личност. Целта на блога е да споделим това, което сме научили за себе си. Всяка тема ще ви даде информация за различни аспекти от нашето себе. Човек е като едно голямо дърво, чиито корени са много слаби. Знаем че захранването идва от корените.Когато научим да захранваме корените и дървото ще бъде по-добре. За да разберете как темите е свързана с нашето тяло ще ви помогнем със следната информация. Това е схема на наш...
Автор: seeker33 Категория: Хоби
Прочетен: 826408 Постинги: 611 Коментари: 419
Постинги в блога от 09.10.2013 г.
 “Какво имат предвид, когато говорят за четвърто измерение? Наричат го трансцендентално състояние. Но какво е това? Не могат да го опишат.

Да допуснем, че някой е постигнал забавен пулс или е свел дишането си до минимум. Това все още не е трансцендентално състояние, защото вниманието е върху тялото. Това не е трансцендентално състояние. За да го постигнете, трябва да преминете отвъд. Трансцедентално означава да преминете върху, да скочите върху парасимпатиковата нервна система (ПСНС).

Човекът има четири измерения, така да се каже. Едното е лявата симпатикова нервна система (СНС), другото е дясната СНС, след това идва централната нервна система (ЦНС), която представлява нашият съзнателен ум, и накрая – четвъртото измерение, тоест ПСНС.

В Сахаджа Йога скачаме в ПСНС. Това означава, че вниманието ви започва да контролира ПСНС.

Как доказваме факта, че влизаме в четвъртото измерение?

На първо място, този, който се превръща в контрольор на ПСНС, става авто. Може да осъществява някои неща. Например може да каже кои центрове в друг човек не работят правилно, без да отива в лаборатории и да извършва медицински изследвания; усеща какво е положението по върховете на пръстите си. 

Човек става, превръща се в четвърто измерение, става авто, тоест автономна нервна система (АНС). Започва да контролира ПСНС. Прави това чрез определени техники; чрез определени движения на ръцете контролира снабдяването на всички центрове.

Например някой има сърдечно страдание. Човек, който не е включен в четвъртото измерение, няма да забележи нищо. Няма да има и идея за това, което става. Няма да почувства сърцето или каквото и да е, докато болният не получи сърдечна атака, от която може и да почине. 

Но човек, влязъл в четвъртото измерение, ще улови сърдечното страдание още в самото му начало. Само реализирана душа може да усети, че има нещо нередно. И не само това. 

Такъв човек може да излекува страданието чрез определена техника. Той знае, че е източник на лекарството, което трябва да се даде, и че това лекарство е нещо живо.” – Шри Матаджи, 26.07.1984 г., Брайтън (пред лекари)
#ШриМатаджи
#СахаджаЙога

Категория: Хоби
Прочетен: 869 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: seeker33
Категория: Хоби
Прочетен: 826408
Постинги: 611
Коментари: 419
Гласове: 458
Календар
«  Октомври, 2013  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031