Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Добре дошли в нашия блог.Нашият, защото темите тук са създадени не само от мен, но и от други близки хора. Ние вярваме в колективния принцип. Какво тук значи някаква си личност. Целта на блога е да споделим това, което сме научили за себе си. Всяка тема ще ви даде информация за различни аспекти от нашето себе. Човек е като едно голямо дърво, чиито корени са много слаби. Знаем че захранването идва от корените.Когато научим да захранваме корените и дървото ще бъде по-добре. За да разберете как темите е свързана с нашето тяло ще ви помогнем със следната информация. Това е схема на наш...
Автор: seeker33 Категория: Хоби
Прочетен: 1344128 Постинги: 611 Коментари: 419
Постинги в блога от 26.11.2011 г.
image

КОЛКО ИСТИНСКИ СМЕ В НАШЕТО ТЪРСЕНЕ? – ШРИ МАТАДЖИ


Онзи ден ви казах за инструмента, който имаме в самите нас


За нас, за да имаме себепознание, което е актуализация, което е опитност, което е това събитие, чрез което вие ставате това,което е да станете нещо. Това не е някакво промиване на мозъка или проповед, но е да станете нещо, за това аз говоря.


Когато ние казваме, че сме търсачи на Истината колко истинно търсим? Това е една подробност, която ние трябва да разберем.


Дали ние истински търсим? Искрени ли сме за това? Или ние го правим, защото е хубаво да се каже, че ние търсим Истината. Ако искрено трябва да търсите нещо вие трябва да сте  истинен/истински/.


Това е един от най-големите препятствия в Сахаджа йога. СЙ е система, чрез която вие скачате в самата Истина вие ставате Истината. Вие не виждате Истината, вие не разбирате Истината, но вие ставате Истината.


Това е най-удивителното нещо, че човешките същества не знаят, какво да очакват от Истината. Те търсят Истината, но те нямат представа за абсолютната стойност на Истината.


С Истината не може да постигнем споразумение, тя няма две страни.Както ние имаме ден и нощ. Имаме правилно и грешно.


Тя е абсолютна.Не може да правим компромис със това. Например онзи ден ви казах,че когато получите вашата Реализация,вие започвате да усещате хладните вибрации течащи от вашите ръце.


И тези хладни вибрации са индикация, че Божествената сила е започнала да тече през вас.Сега, тези вибрации, които имате течат през вас като хладен полъх и са абсолютно действителни.


Те са много по истински от автентичността,защото човешките същества винаги са имали относителна идея за автентичността.


Например да вземем въглеродния атом.Може да бъде поставен навсякъде и има четири валенции,но може да бъде разположен навсякъде в молекулата може да промените формата, но ако навлезете в детайл, въглерода ще остане въглерод и водорода ще остане водород в неговата си основна структура.


Така, че Истината, която е основното нещо не може да се промени. Не може да я моделирате, не може да я заблудите, не може да я действате.


Когато тези вибрации течат от вас, ако нямате вибрации, то тогава вие не сте ТАМ. Никой не може да каже, че вече сте там, че сте реализирана душа, защото носите голям рог на главата си.


Вие може да носите всякакви знаци и подписи, че сте велика личност и имате толкова последователи и толкова хора ви следват като полудели. Но въпреки всичко, вие не сте реализирана душа и вие не сте.


Дори ако сте разпнат и вие сте реализирана душа. Вие може да усетите, че този, който бе разпнат е този, който излъчва вибрации. Но ако търсача не е истински или има обусловености и се опитва да се мами през цялото време той няма да спечели нищо


В Сахаджа йога вие трябва да спечелите, никой друг няма да спечели, но вие сте този, който ще спечели. Затова трябва да бъдете истинни за това. Вие не може да си я купите с пари вие не може да я скрите с някакви фалшиви методи вие не може да я убиете


То е вечно. Ако изгубите вибрациите по ръцете,много ми казаха, Майко ние изгубихме вибрациите, сега какво да правим? Струва ми се, сякаш загубвай вибрациите са постигнали нещо велико,


Това е грешка. Има нещо грешно някъде, което вие трябва да коригирате че вие ще достигнете нещо. Вие сериозно грешите.Така, че трябва да бъдем изключително истинни към себе си.


Не бива да лъжем себе си, когато сме с лице към БОГ, когато гледаме към Истината. Има някой хора в този свят, които разрушават другите и има такива, които разрушават себе си.


По същия начин има някой хора в този свят,които лъжат другите и има някой, които лъжат себе си. Има толкова много неща по света, които ви помагат за вършите това, да се мамите. Така, че бъдете нащрек.


Например, четете някакви книги. Те напомпват вашата суета, понякога надуват вашето Его и ви карат да се чувствате, че сте добре – „О, аз се чувствам добре“. И вие си мислите, че наистина сте достигнали целта, която сте искали, защото някаква книга била казала това и онова.


Или може би някой, който не се интересува от вашето благополучие


и истинското ви търсене, може да ви даде идея: „Добре, това е истината“. Така, вие вярвате, че това е истината и приемате, че това е истината. И с този вид обусловеност, с тази идея във вашата глава вие продължавате и продължавате вашия живот.


Един живот, два живота, три живота. Вие се предполага, че сте търсач на Истината. Колко животи вие ще пропилеете в търсене на Истината?


Дали наистина сте искрен за това? Или защото е модерно, трябва да говорите така и приказвате така? Разбира се да мамите другите е грях, без съмнение, но да мамите себе си е голямо препятствие в търсенето на Истината.


Така, че трябва да разберем, че ние сме тук да застанем с лице към Истината. И БОГ ни създаде по такъв начин,че ТОЙ е разположил всичко така прекрасно в нас за да може да се случи това. За да може ние да получим Себепознание.


Няма да ходите в пустинята за да го намерите. Няма да четете за това. В кой университет ходи Христос? Или Кришна ходи? Какво образование имаше Рама, съгласно нормите за университетско образование.


Вие трябва да четете в самите вас. Вашата собствена книга е вътре във вас и да видите за вас по много скромен начин да разберете.


Къде съм аз?


Сахаджа йога е система, която казва САХА-ДЖА „Саха“ означава „със“, а „джа“ означава „роден“. То е родено с вас. Всичко родено с вас е истинско, знаете ли това?


Ние не знам. Нашите ръце са автентични, те никога не ни мамят. Нашите нозе са автентични, те никога не ни мамят, нали? Нашите очи са автентични, виждате нещо бяло и то е бяло. Очите не ни казват, че е черно.


Само когато сме болни, тогава цялата композиция се променя и вие получавате всякаква грешна информация от това ваше тяло.


Вашето сърце е автентично,но ние учим нашето сърце да мами Ние учим нашите очи да лъжат. Ние сме превзети, но Истината знае.


Когато казвам това ние не бива да се само съжаляваме.


Това не бива да е начина да отиваме от една крайност в друга. Това е много често срещана обусловеност на хората. Ако им кажеш едно нещо, те отиват от едната крайност на другата крайност.


Не, просто стойте в центъра и вижте за себе си. Колко истински сме за да получим благословиите на БОГ? Дали наистина търсим БОГ или търсим нещо друго зад това в името на БОГ? Казвам ви всеки, който проповядва каквато и да е религия, трябва да просто да направи този тест и ще се изненадате, че той или търси пари от това или търси власт. Или той търси някакво физическа и материална изгода.


По този начин ние ставаме обезверени от тези хора, които ни учат на Истината. Защото ние откриваме, че те не са търсачи на Истината.Те мамят себе си. Търсача на Истината държи своето внимание винаги навътре в себе си върху неговото търсене.


Него не го е грижа за другите неща. Търсача иска Абсолюта, Перфектното Търсача не иска нещо, което той не търси. Затова невинността е най-добрия начин на поведение.


Като малко дребно дете веднъж се бе загубило на панаир. Детето започнало да плаче за майка си. И полицията прибрала детето при себе си . Те му казали да чака докато намерят майка му, но преди това като подарък му дали хубав балон.


Детето казало, че не иска никакви балони: Аз искам моята майка. Те казали: Заведете го и го и му купете някакъв сладолед и шоколад. Детето казало:Аз не искам никакви шоколади, аз не искам нищо такова. Аз искам присъствието на моята майка.


Аз искам моята майка. Аз не желая нищо друго. Те се опитваха и опитваха всичко да успокоят детето, но детето не би приело нищо друго, но просто иска майката.


Защото детето е загубило майката и търсеше майката. То се съмняваше във всичко друго, освен в това, но нашето чувство на разграничение нашето чувство на разбиране, нашата мъдрост е толкова развита, толкова безразсъдно развита, че ние винаги пропускаме Истината и прегръщаме Неистината.


Аз не знам как човешките същества могат да го направят трудно е за животните да го правят, но човешките същества го правят, това е всичко, което сме направили досега на Изток.


Такива велики инкарнации дойдоха на Земята. Какво направихме с тях с техния живот? Ние ги разпънахме, дадохме им отрова, вкарахме ги в затвора. Направихме всичко възможно за тях.


Колко ги следваха? Един или двама. Но да вземем например Хитлер. Колко го следваха? Защото ние имаме специална идентификация с лъжата, а не с Истината. Ние живяхме с Лъжата през всички наши животи.


Момент след момент ние откриваме, че правим така. В името на парите, в името на властта. По време на война те казват, че всичко е честно в името на така наречената любов.


Със всичко това ние очакваме да открием Истината. Също ние очакваме, че Истината ще падне в нозете ни. Така към всички търсачи на Истината по целия свят. Аз ги моля, ако те търсят Истината. Този път да не я пропускате. Това е толкова истинно, абсолютно, вечно даващо радост.


Да бъдете със себе си. То пребивава в сърцата ви, това е Атма, Духът във вас. Той не обича измамата той знае, че лъжете, той знае всички полета-Четра, той знае. Той знае какво правите, подменяте, в какво се съмнявате. Той знае всичко.


Защото този Дух във вас е едно с Цялото. Той поддържа абсолютна хармония и единение с Цялото. Ние сме тези с нашата интелигентност, както я наричате и с нашето Его, Суперего, каквото и да е.


Ние се опитваме да го мамим. Той/Духът/ не обича това. Ако трябва да станем това/Духът/, ако нашето внимание трябва да бъде разтворено в този Дух, тогава дръжте вашето внимание чисто.


Чистотата е начина по-който вие ще достигнете Духа. Това е нещо между вас и вашето себе.Това е нещо, което е вашата собствена загриженост за себе си.


Това вие трябва да решите и да разберете. Ако вие получавате вибрации по ръцете и хладния полъх идва. Ако вашата Кундалини е докоснала Сахасрара. Може би самата Божия милост идва във вас, но не го считайте за даденост.


Вие няма да прогресирате бързо, ако се движите по този бавен начин. Вие може да прогресирате, само ако се потапяте в тази Божествена милост. Това е първия проблем на Сахаджа йога, който открих, особено на Запад.


Затова аз открих, че вие сте беззащитни към хора, които не са искрени и не обръщате внимание на този, който е абсолютно искрен.


Втората точка, която ми идва наум, която е много важна. Онзи ден си мислех за нея. Когато вие получите вашата Себереализация, което е просто милостта, която получавате в началото. Вие я получавате.


Това е просто милостта, която получавате. Да я поддържате е вашата работа. Вие я губите толкова бързо, толкова много от вас. Защото веднага щом я получите в Сахаджа йога вие започвате да се съмнявате.


Първо може би, защото вие не смятате, че сте способен да получите Себереализация. Вие подценявате себе, защото не знаете, колко БОГ ви обича. Неговото творение ще да бъде разрушено, ако ТОЙ не ви даде Себепознание.


От тази Божествена любов вие получихте Себереализация. Но вие веднага губите вашите вибрации, толкова много от вас, Защото започвате да се съмнявате.


В какво се съмнявате? Защото сте объркани. Какво ще спечелите от това, че се съмнявате или загубите като се съмнявате?


Тук няма магазин, нищо не е за продан. Вие не сте платили пари за това. Вие няма да загубите вашите сили или нещо друго. Ако вие сте цар вие ще останете цар, а може би и да станете още по-велик цар.


Ако вие сте студент, вие може би да станете по-добър студент. Какво имате да губите та започвате да се съмнявате и страдате. Може би много малко осъзнават цената на Себереализацията. Виждам, че болните осъзнават повече отколкото здравите хора понякога.


Може би, защото болните търсят утеха за своето тяло. Но, колко повърхностни сме ние, просто помислете. Понякога тази амброзия, този амрут е даден на някой, който не знае цената му.


Аз имам някой велики светци в Индия, които ми казаха, които ме познават. Те знаят моята работа. Те ми казват: Майко, вие прахосвате вашата енергия с тези хора те не са добри, те не желаят да се смирят


Аз казах: „Защо говорите така?“ Аз знам, че те са търсачи от древни времена. Те са велики хора търсещи истината и днес са родени като семейни хора.


Но те ми казаха, че тези хора са толкова идентифицирани с други неща,че ще бъде много трудно за тях да приемат Истината. Вие трябва да се изучавате на платформата на Истината, която самата себе си се движи около вас.


Тя ви тества. Има начини за тестване. Всяка минута тя ви тества. Вие трябва да се установите, докато много хора казват:Защо ние си губим вибрациите?


Това е отношението им, за което ви казвам. Вие сте търсач. Истината не е търсач господине. Вие трябва да се установите там, така ли е? Вие трябва да седнете там, нали?


Защото вие ще спечелите вие ще получите радостта, която е Истина, която е Любов, която е вечна. Вие сте този, който ще има полза Така, че как сме толкова повърхностни?


Защо сме толкова лекомислени? Защото вие сте хора, които от древни времена търсите Истината. Хората го видяха онзи ден. Аз срещнах един човек от ТВ и той говореше велики неща за благотворителността и също за търсенето и себепознанието


Когато се конфронтира с мен аз открих, че той е абсолютно повърхностен. За нищо не става. Абсолютно безполезен човек. Той каза: „Аз би трябвало да съм усетил.“ Аз му казах: „Защо смятате така?“


Вие упълномощен ли сте? Защото изнасяте „велики“ лекции в ББС и сте чели книги на този или онзи? Тя ви съди мои деца, съди ви всяка минута. Вие я съдите, но в реалност тя ви съди.


Може би, надявам се докато съм жива може би ще мога да видя, че Истината изгрява над тази Земя в сърцето ви, и хиляди, хиляди от вас,които наистина са търсачи са го получили.


Но това е жив процес. Това не е изкуствен процес. Това не е просто праволинейно движение. Това е жив процес. Има толкова много неща да се изработят. Вие може да имате много цветя от пластмаса, но да имате едно цвете, колко много време трябва да прекара, гледайки го разцъфвайки.


Този растеж не подрязва някой не се движат по линеен начин, като другите растежи, като вашата сила като вашите политически и икономически растежи.


Те се движат в колони. Те нямат връзка с другите. Тя нямат връзка с Цялото и чувство за пропорции. Като на някой носа се увеличава, на друг ушите се увеличават. Това е рак.


Всички тези течения ще ви доведат рак, означава, че ще ви изядат. Те трябва да изядат някой за да си направят път. Те просто сляпо се движат в една посока и не могат да се обърнат. Това е цялостно живо движение.


И това отнема време. Може да се изработи много бързо. Може да стане като верижна реакция. Аз мога да ви уверя. Ако всички решите да се заемете сериозно. и да бъдете смирени в това. Ако вие малко промените вашето отношение.


За Сахаджа йога, че нищо не се продава тук. Че вие сте търсача, вие трябва да почукате на вратата. Вие трябва да помолите за това и тогава ще бъдете благословени. Това е най-голямата пропаст, която откривам и поради това понякога се чувствам напълно безпомощна.


Моля опитайте да разберете. Моля разберете, че това е положението. Вие сте търсачи. Вие наистина сте искрени търсачи Вие търсехте от хиляди години. Това бе казано в писанията и вие сте роден на тази Земя да получите това сте заслужили.


Като граждани на Царството Божие, но търсете това. Не търсете нищо друго, защото нищо друго не е важно,нито задоволяващо, нито ще ви награди нито перфектно.


Днес ще имаме медитация след това. В Сахаджа йога медитацията има само едно просто значение, че Кундалини трябва да се издигне от триъгълната кост и трябва да докосне Сахасрара тук и да ви отвори до това фино ниво.


Това простото нещо, наречено медитация. След Реализацията медитацията означава същото, че вие държите вашата Кундалини високо горе окачена, където вие сте с Финото Колективно Съзнание с Универсалната Всепроникваща сила на Божествената любов.


Веднъж щом сте там, вие просто се закачате в това спокойно състояние, тогава болестите не идват при вас.


Тогава менталните мъки не идват при вас Вие ставате свидетел и вие ставате инструмента на тази сила,която е всепроникваща и вие получавате Колективното съзнание вътре във вас. Това се случва с вас.


Ако това не стане с вас то честно трябва да знаете, че има някакви дефекти някъде, което вие трябва да коригирате. За което аз желая да работя много. И има толкова много, които вече го получиха. Така, че вие също ще го получите и вие също ще го почувствате.


Няма проблем за това това е дар това не е съблазън. Не се подвеждайте вече вие сте го правили много пъти. Сега моля приемете подаръка и го установете в себе си. Не се идентифицирайте с всички фалшиви идеи.


Например, ако вие сте християнин и аз съм християнин. Само Христос е е единствения. Той е онзи без съмнение, но той означава много неща. Или ако аз съм мюсюлманин Мохамед Сахиб е единствения или ако аз съм евреин, аз не вярвам в Христос.


Има много такива щури хора наоколо вие не сте от този вид. Преминете отвъд тези ограничения и фалшиви идентификации и издигнете вашата визия по-високо, което се нарича Адищана и поставете себе си по-високо, от това което сте, което всъщност сте.


И просто си кажете: Аз съм търсач на Истината. Дали това виждате в себе си, във вашата личност? Как мога да мисля за това? Истината трябва да бъде универсална и трябва да бъде за всички тях, независимо дали те са християни, евреи, хинду, мюсюлмани, атеисти. Тя трябва да бъде за всеки един от вас.


Така, че вие не я поставяйте в ограничено пространство и не я задушавайте, защото това ще бъде края на вашето търсене. Това ще бъда смъртта на вашето търсене. Както ви казах преди, дървото има много цветя има е една красива цяла личност.


Хората откъсват цветята/от дървото/ и казват: „Това е моето цвете това е моето цвете. Отделяйки ги от Цялото и така цветята стават грозни и умират. Сока на Живота се движи навсякъде, а не се насочва само към едно цвете. Защото едното е във връзка със силата на БОГ.


Ние, човешките същества сме отделени, специално за причината, която е независимо развитие. Но с нашата мъдрост ние трябва да виждаме всичко това, около нас и да се учите от това. Има толкова много неща, които ни учат, че ние не трябва да влизаме в определени рамки/


Дали дървото казва, че то принадлежи на Англия или Индия? Ако то не може да се развива в един климат, то прост не може. Това е всичко. Като човешки същества вие сте най-висшите и сте най-мъдрите и най-добрите.


Нека БОГ види как това Време на Разцвет ви разцъфва в красиви плодове на Неговата работа, на Неговото сътворение.


Нека БОГ всички да ви благослови.


Бихте ли си поставили ръцете към мен? Просто така и събуйте обувките си. Сега вие сте тук, защото търсите, а не заради ментални акробатики. Така, че кажете на ума си да замълчи за малко.


Досега вие не сте могли да го намерите, добре. Така, че нека да продължим.И сега не поставяйте ума си към никакво упражнение. Просто поставете ръцете си по този естествен начин така/с дланите нагоре/, по най-удобния начин.


Не поставяйте ограничения на вашето тяло, ако нещо ви притиска го освободете и седнете по-удобно.


Поставете двата крака да докосват земята. Моля, затворете очите си. Моля затворете очите си, защото когато Кундалини премине през Агия чакра зениците се разширяват.


И очите са малко нечувствителни. Моля затворете, ги защото Кундалини няма да премине през Агия.Първо тя/Кундалини/ не желае да ви безпокои Тя ще остане под Агия.


Ако не може да затворите напълно очи, поради това че очите ви трептят тогава може да ги отворите. Когато сте ядосан на себе си ако не може да си докажете всичко, което ви казах, но то е по малко във всеки от вас.


Малко от това липсва понякога. Моля, не се ядосвайте на себе си, но обичайте себе си. Като се обичате вие ще можете да отсъдите какво е добро и лошо за самите вас. Просто не мислете за това.


Ще работи бе мислене. С мислене няма да стане. Просто оставете мисленето настрана. И не мислете. Повечето от вас останаха без мисли. Ние трябва да го получим, както малко дете иска да достигне своята Майка.


По същия начин вие трябва да достигнете до Истината. Това е. Много е просто.


Кажете на вашия ум да си почине за малко и да не ви дава много мисли. Това е много важно, защото този ум ви мами през цялото време. Тренирайте това. Вие трябва да го запишете.


Ако усещате хладен полъх на своите ръце. Всички тези, които идват за първи път трябва да проверят. Дали фин хладен полъх се усеща на ръцете. Чрез вашите пръсти, върха на пръстите


Много добре. Сега, тези които усещат хладния полъх моля вдигнете вашите ръце, всички. Тези, които са дошли за първи път. Моля вдигнете ръце, тези които усещат хладен полъх. За първи път.


Сега, тези които са дошли за първи път и не са получили хладния полъх. Моля вдигнете ръцете си. Първи път и не се получили хладния полъх, моля вдигнете ръцете си. Вие за първи път ли идвате?


Тази жена, попитай я. Получихте ли хладния на ръцете? Вдигнете ръце. Разбрахте ли ме? Тези, които идват за първи път. и не са получили хладния полъх, моля вдигнете ръцете си. Вие не получихте ли хладния полъх?


Какво има? Съмнявате ли се? Така ли ще си губите времето? Вие получихте ли хладния полъх? Всички, които идвате за първи път и не сте получили хладния полъх, моля вдигнете ръце. Вие получихте ли хладния полъх? Добре.


Това е нов, толкова е щастлив, много щастлив. Сега по добре ли сте? Един, два, три, четири. А тази жена там? Вие получихте ли хладния полъх? Получихте ли го? Нека да се изработи. Затворете си очите и ще се изработи


Тези четири човека не са го получили. Ходили ли сте при някакви гуру? Ходили ли сте при някакви гуру? Гуру, гуру. Как им казвате? Учители или гуру, аз не знам. Как им казвате на гурутата? Духовни водачи.



image image image image image image image image

Източник: http://bgsahajayoga.wordpress.com/2011/11/26/how-truthful/
Категория: Хоби
Прочетен: 493 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: seeker33
Категория: Хоби
Прочетен: 1344128
Постинги: 611
Коментари: 419
Гласове: 462
Календар
«  Ноември, 2011  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930