Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Добре дошли в нашия блог.Нашият, защото темите тук са създадени не само от мен, но и от други близки хора. Ние вярваме в колективния принцип. Какво тук значи някаква си личност. Целта на блога е да споделим това, което сме научили за себе си. Всяка тема ще ви даде информация за различни аспекти от нашето себе. Човек е като едно голямо дърво, чиито корени са много слаби. Знаем че захранването идва от корените.Когато научим да захранваме корените и дървото ще бъде по-добре. За да разберете как темите е свързана с нашето тяло ще ви помогнем със следната информация. Това е схема на наш...
Автор: seeker33 Категория: Хоби
Прочетен: 1337524 Постинги: 611 Коментари: 419
Постинги в блога от 03.05.2011 г.
image

Така че, аз трябва да ви помоля нещо. Днес, разбира се, ще опитам да ви дам Себе-Реализация, ако е възможно, ще се изработи. Но вие трябва да уважавате, трябва да уважавате и трябва да израствате. Всички светци са говорили за това в Индия.


Сега, имаме много хора от, да кажем, Пенджаб, сикхите са там. И всички тези книги са описали за „Сахадж“. Той самият, Гуру Нанак каза „Сахаджа самадхи лааго“. Той използва тази дума, всички те използваха тази дума. Но индийците, които са тук, аз не знам, те са … те казват: „Ние не можем да (въз-)приемем Сахаджа Йога.“ Те могат да възприемат само паунди, мисля. Много изненадващо. Много е изненадващо как този материализъм ги е завладял. Но той дава ли щастие на някого?


Дава ли радост, дава ли приятелство? Изпълнено със завист, състезание – изцяло глупаво (безсмислено) продължава. Вие преодолявате всичко това просто така, вие се наслаждавате на всичко. Ако някой има хубава мебел, добре, това е много красив килим, добре, така че какво правите вие, вие го разглеждате, наслаждавате се. Вие се наслаждавате на каквото и да е, което е създадено красиво. Вие не мислите за него, не реагирате. Реакцията е, че има Радост. Каква красота!(Колко е красиво е това!) Вие не мислите кой го е направил, колко ще струва, нищо. Вие оставате без мисли. И съзнанието без мисли не е нищо друго освен изливащо се усещане за Радост. Радост, която не е нито щастие, нито нещастие, но е необикновена(изключителна). Не можете да я опишете с думи, но можете наистина да я усетите вътре в себе си, тази Радост – да бъдете Себето. И това е – времето да го получите дойде за вас. Вие сте тук също и за това. И това е специалното време, когато то ще се изработи.


Сега вие усещате също колективното съзнание, че може да усетите по върховете на пръстите си чакрите, центровете на други хора и кой е другият? По вашите центрове можете да усетите вашите проблеми, по същия начин можете да видите проблемите на другите. Ако можете да излекувате вашите собствени центрове, можете лесно да излекувате центровете на другите. Без никакви пари, без да правите голям въпрос от това, без нищо. То е много, много просто, то е изцяло вградено вътре във вас. Всичко това е изцяло вградено вътре във вас и тази вградена сила започва да работи. Вие не трябва да правите нищо. Всичко си е там. Например, виждате, че има толкова много светлини тук – включвате ги и получавате всички светлини. Но вие знаете как да ги включите – всичко е изцяло вградено. Отново ще кажа, вие не трябва да стоите на главите си, не трябва да чупите вратовете си, нищо.


Както сте си, вие сте чудесни. И това е вашата собствена индивидуална майка: тя е ваша собствена, тя няма друго дете и тя знае всичко за вас. Все едно имате записано на лента, виждате: тя знае вашето минало, тя знае вашите стремежи, тя ви познава много добре и тя е тази, която ще ви даде вашето второ раждане, тя е вашата майка, тя ви обича. Сега има книги, казващи, че ако имате Кундалини, тя ще ви безпокои, това са модерните книги. Добре, те казват, че „ви изгаря“. Чували ли сте, искам да кажа може би в съвременната епоха всичко е възможно, но може ли една майка да изгори своето собствено дете? Тя е чакала векове (за) да ви даде тази Реализация. От векове тя е вътре във вас и сега вие не и давате шанс(възможност) да ви даде второ раждане? Как може да бъде това?


Вие ще разберете, че всички тези велики Инкарнации, които дойдоха на тази земя, са помогнали да се изгради това. Те са всичките там, вътре във вас, в тези центрове, които вие ще откриете. И всички тези борби, продължаващи глупаво, в името на Бог или заради нещо друго, са безсмислени, защото всички Те са едно. Ние само се борим. Така всички ваши глобални проблеми, всички ваши спорни проблеми, всички ваши семейни проблеми и думата „проблем“ изчезват. Това се случва. Трябва да се случи, защото вие сте специално благословени и вие сте Духът. Тази колективност ви дава усещането за единство(единност) с другите. Не от завист, не от алчност, не от някаква плътска любов или нещо друго, но това е просто Чиста Любов, Чиста Любов, която вие не сте изпитвали.


Всички изкривявания(извратености) отпадат… Но вие не ставате някаква ненормална личност, каквито виждате по улиците, ходещи със затворени очи, не. Вие ставате просветлена личност, абсолютно нормална. Вие се обличате нормално външно, вие можете да си живеете (приемате си) живота. Но тогава вие разбирате какво е вашето достойнство, вашето благоприличие и всичко. Няма външно показване на вашето постижение, но вие знаете вътре в себе си. Вие знаете също кой е Реализирана Душа и след това се срещате. Има такава връзка. Имало е винаги, но сега тя става явна(очевидна), доказана и вие може да го изработите. Най-важното нещо е, че вашият мозък се отваря така, като лотос.


Отваря се (навън). Всички проблеми на мозъка отпадат. Колко болести на мозъка има, исках да знам, така, има такава голяма книга. Аз казах:“О Боже, повече от листчетата, които имаме в мозъка.“ И това може да се случи на всеки в съвременната епоха. Много често се среща, един вид, чака ви пред вратата. Всичко това може да бъде решено, абсолютно можете да бъдете спасени, можете да бъдете защитени и всеки път ще усещате това: вие сте защитени, има някой, който да ви защитава, да ви насърчава, да се грижи(за вас).


Кой е това? Това е тази „Парам Чаитания“. Това е тази, наричат я „Рух“, наричат я „всепроникващата сила на Божествената Любов“, наричат я също „хладният полъх на Светия Дух“, както вие усещате хладен полъх по върховете на пръстите си. Всичко това е написано там, във всички книги, но символично, така че хората не го разбират.


Веднъж като се случи, тогава вие сте в един друг свят. Такива чудеса, такава помощ и такава защита(закрила). Това е нещо, което вие усещате, че не можете никога да се удавите в океана на този луд свят, защото сега вие сте в океана на Радостта. Вие се наслаждавате и това е, което трябва да имате. Но трябва да израствате, всички вие трябва да израствате. Аз ще остана за още един ден просто за да дойда на следващото събиране. Също ако имате някакви оплаквания, по-добре е да ги кажете.


Но всъщност няма нищо, за което да се оплаквате, вие трябва да се оплаквате от себе си. Дали сте мързеливи или сте твърде ентусиазирани, или сте увлечени по някакъв безсмислен(глупав) гуру, или има нещо там. Просто не опитвайте да критикувате другите, но вижте за себе си, интроспектирайте: защо е това, защо не мога да го направя? Всичко това може да се изработи, уверявам ви. Уверявам ви много, че вие бихте разбрали това мое идване в Англия, живеенето ми тук от години. Аз не дойдох заради Сахаджа Йога, дойдох, защото съпругът ми получи работа тук. И тогава, виждайки хората в Англия, си помислих, че те могат наистина да постигнат много.



image image image image image image image image

Източник: http://bgsahajayoga.wordpress.com/2011/05/01/%d0%ba%d1%83%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%b5-%d0%b2%d1%81%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%be/
Категория: Хоби
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове: 0
image

Така, какво се случва, как се получава мисленето ни.


Когато отидем на някое място и видим нещо – незабавно реагираме,  това е наш навик.


Това също може да се докаже научно – защо ние винаги реагираме.


Или реагираме към нещо, или го абсорбираме.


Така че през цялото време нашият ум работи


и той е колебаеещ се ум.


Вие през цялото време се тревожите с него и в съвременната епоха е най-зле,въпреки че това е специално време, както казах,


защото това е времето, когато хората мислят най-много


и това мислене започва да действа по такъв начин,


че те страдат от всички видове болести.


Също понякога този ум ви казва, че това е грешно, онова е грешно.


Вие продължавате да правите нещата, които си знаете. Например Хитлер.


Kак се е държал, как е убил толкова много хора,


но той никога не осъзна, че е вършил нещо погрешно, никога.


Най-накрая той се самоуби, защото се страхуваше, че ще го хванат, но не че се разкайваше.


Така че те продължават да вършат погрешни неща през цялото време


без да знаят, че вършат погрешни неща.


Сега, да се каже , че това е грях, онова е грях, само изпълва хората със страх, това е всичко, и вина.


Но всъщност, когато вие станете Себето, в светлината на Себето,


вие знаете кое е правилно и кое е погрешно,


какво трябва да се избягва, кое не е добро за вас.


Вие просто знаете, защото знаете за своето Себе,


вие получавате Себепознание, което е, че вие може да усещате своит центрове – казано ви е – по върховете на пръстите си,


това отново е казано в Корана,


че „по времето на Кияма – Страшния Съд – вашите ръце ще говорят“.


Но цялото нещо се изопачава понякога чрез използването му за погрешна цел,ето как разрушаваме понякога истинското познание,


финото познание за нашето същество.


Нищо е да стоиш часове наред на един крак в Хималаите,


измъчвайки своето тяло.


Вие не трябва да изтезавате своето тяло изобщо.


Хората мислят, че ако искаш да се подобриш, трябва да се измъчваш.


Това тяло е Храмът.


Каква е ползата от построяването на храмове след храмове,


когато не можете да построите своя собствен храм?


Това тяло е Храмът и защо трябва да измъчвате това тяло?


Вие трябва да се грижите за това тяло,


да се грижите с любов, с уважение,


и тогава само вие ще разберете, колко е важно да имаш тяло.


Всички тези смешни идеи вие знаете,


за отричане и всички  фалшиви начини за постигане няма да ви помогнат.


Моята дъщеря идваше от Индия. Тя каза:“Имаше някакви особени хора, пътуващи с нас, в първа класа.


Така, те не позволяваха на стюардесите да идват


и да ги обслужват, защото не можеха да позволят на стюардесите да говорят с тях.


Така че аз казах:“Говори ли с тях?“


А тя каза:“Как бих могла? Аз съм жена, кой би говорил с мен?“


Защото тя е жена, никой не би говорил.


После седнали на пода. Няма земя,


но те не биха седнали на стол за да се хранят.


За какво? Защото те отричат всичко, аз мисля, че те се отказват от мозъците си, ето какво е.


Всякакви глупави неща хората вършат,


за какво? За да достигнат това състояние на спокойствие,


състоянието на Себе-Реализация, на Себе-познание.


Но просто помислете за това, което е: какво трябва да се случи вътре.


Каква е ползата от вършене на нещо външно,


ненужно обърквайки себе си и другите.


Това е абсурдно- начинът, по който хората опитват да разберат това,


че чрез безпокоене на вашето тяло, чрез объркване на вашето тяло,


чрез объркване на цялото общество, вие може да постигнете нещо, което е толкова фино и красиво.


Сега, учените наричат тази всепроникваща сила, или както аз казвам – на Божествената Любов,


космическа енергия, или те могат да я нарекат с всякакво име.


Но тя не е нещо солидно, тя е Любов, тя е Любовта на Бог.


И тази Божествена Любов на Бог е енергия,


която управлява цялата Вселена, вселени от вселени.


Просто вижте чудото на живота.


Всичко, което е управлявано от тази енергия на Божествената Любов.


Но ние никога не сме я усещали преди,


така че не знаем какво е тя, но във всяко писание е написано там,


че я има сила на Божествената Любов.


Например, на Санскрит, тя е наречено Парама Чаитаня или Брахма Чаитаня.


Във всяко писание е било описано, но за хората това е нещо непознато.


Но сега, с науката, ако може да се докаже,


че цялата Вселена е управлявана от тази енергия,


която мисли, която разбира, която обича.


Например, същият учен дойде да ме види, да ме интервюира.


Той се усмихваше през цялото време и ми зададе много интересни въпроси.


Един от тях, той ме попита за картината, която е видял.


Къде? Тук в тази зала.


Те пеят песента „Седейки в сърцето на вселената“ и всичко върху мен идва:


сърце, сърце, сърце, сърце, точно както един доктор би нарисувал линията на сърцето. Така че много сърца, нарисувани с лъчите от светлина.


И той попита:“Какво е това, Майко?


Как те знаят, че пеят тази песен?


Аз казах:“Защото аз знам, така и те също знаят.“


Как точно те правят нещата?


Защото те знаят, те знаят повече, отколкото някой може да знае.


Не само това, но начинът,


по който нашите гени и всички онези неща са там, е едно много фино нещо, без съмнение, но е изцяло управлявано от тази сила на Божествена Любов.


Моля, разберете: няма нужда да се страхувате,


да се разстройва, да гладувате,


да изкачвате Хималаите, нищо не е нужно.


Тази сила ви обича и тя е около вас, тя е тук.


Тя е навсякъде и пулсира, вибрира, тя създава всичко.


Също ученът ми каза за Айнщайн, който е казал,


че „всички тези идеи идват при мен не отвътре, но отвън,


като че ли някой излива тези идеи в мен“.


И той каза: „Аз усещам по същия начин и толкова много учени усещат това.“


Изненадващо, в Русия учените са с много отворени сърца.


И по времето на Сталин, всички те са били арестувани и затворени на място, наречено Новосибирск,където те са живели и там те са развили, виждате, тази фина страна,


защото не са им позволявали много да вършат други неща.


Така те са развили фината страна на човешките същества,


и там те са открили също за аурите, той е един от тях,


аурите: че човешките същества имат аури и по аурите


можеш да диагностираш техните болести.


Но сега, след като е видял моите фотографии и всичко това,


той е достигнал изненадващо до правилното заключение.


И аз мисля, аз ще бъда спасена от всякакви хора,


които критикуват Сахаджа Йога като култ или това, или онова.


Тя не е. Тя е жив процес


независимо дали сте хинду, мюсюлманин, християнин, всякакъв,


тя е предназначена за вас и е ваше право, ваше рождено право да я имате.


И тогава, след това, веднъж след като е покълнало семето,


вие трябва да позволите на това дърво да израстне.



image image image image image image image image

Източник: http://bgsahajayoga.wordpress.com/2011/04/30/%d0%b1%d0%be%d0%b6%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%be%d0%b2/
Категория: Хоби
Прочетен: 588 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: seeker33
Категория: Хоби
Прочетен: 1337524
Постинги: 611
Коментари: 419
Гласове: 462
Календар
«  Май, 2011  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031