Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Добре дошли в нашия блог.Нашият, защото темите тук са създадени не само от мен, но и от други близки хора. Ние вярваме в колективния принцип. Какво тук значи някаква си личност. Целта на блога е да споделим това, което сме научили за себе си. Всяка тема ще ви даде информация за различни аспекти от нашето себе. Човек е като едно голямо дърво, чиито корени са много слаби. Знаем че захранването идва от корените.Когато научим да захранваме корените и дървото ще бъде по-добре. За да разберете как темите е свързана с нашето тяло ще ви помогнем със следната информация. Това е схема на наш...
Автор: seeker33 Категория: Хоби
Прочетен: 1343742 Постинги: 611 Коментари: 419
Постинги в блога от 23.05.2015 г.
   Напоследък в беседите казвахме, че не можем да плащаме за обичта на Бог. Понякога това Ме кара да се смея.

        Човешките същества никога не биха могли да разберат Неговата любов, защото живеят в много ограничена сфера. Неговата обич е безкрайна, прошката му е безкрайна. Дори не разбираме думите безкрайна и неограничена, защото не познаваме нищо такова. А да кажем за нещо първично, че е първично, е все едно да дадем сертификат на някого, който не се нуждае от него. Живеем в повърхностен, безсмислен свят и се опитваме да намерим истината, обаче отново възприемаме нещо безсмислено за истина. След това продължаваме да се борим и си казваме: „Ето това вече е истината“, но отново се оказва, че е нещо повърхностно, изкуствено или пък някаква умствена проекция.

          Всичките тези ограничени издирвателски усилия на човешките същества и опитът, който са придобили, ги правят много обусловени, поради което не им е лесно да разберат Бог. Той създаде цялата тази вселена поради Своето състрадание и любов. Създаде вас като човешки същества също поради Своето състрадание и любов. Той не се нуждае от нищо. Обаче обича. А вие не можете да разберете личност, която обича без никаква причина, без да очаква отплата. Просто обича заради самата обич. Не можем да помислим дори за едно единствено човешко същество, което да обича заради самата обич. Едва след Реализацията, в процеса на своето израстване разбирате, че да обичаш е най-великата радост. „Когато мислите за Него, не можете да мислите за пари“ – така казвате вие. Обаче Аз мисля, че дори и да казвате: „Не се нуждаем от пари“ или „Не вземаме пари“, това само по себе си е нещо от много недуховно естество, твърде грубо, нефино. Защото парите и всичко останало са ваши собствени концепции. Той не сътвори този свят, за да получи някакви плодове от него. Не. Направи го, защото обичаше. Искаше да изрази любовта си, просто да я изяви. Нищо друго не е изразено. В началото открих, че е невъзможно да се издигне човешкият ум на необходимото ниво. Но постепенно хората започнаха да разбират колко прощаващ е Той, колко е мил, колко е добър.

Шри Матаджи Нирмала Деви,  11.05.1983 г., Лондон, Публична програма

Категория: Хоби
Прочетен: 1331 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: seeker33
Категория: Хоби
Прочетен: 1343742
Постинги: 611
Коментари: 419
Гласове: 462
Календар
«  Май, 2015  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031