Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2017 22:25 - МИСЛИ ФОРМИ 27
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1692 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

"Жена е мистерия, за да поведе мъдрия и отворен човек". ~ Руми / Джалал ад Дин Мухаммад Руми (1207 - 1273)

image

"Двата големи разделители са Религия и Език" ~ Имануел Кант. 1724-1804.

image

"Е, разбира се, аз съм по-мъдър от този човек, но е твърде вероятно никой от нас да не може да се похвали, но мисля, че зная нещо, което той не знае, вземайки предвид че аз напълно съзнавам невежеството си. Изглежда, че съм по-мъдър, отколкото е той в тази малка степен, че не мисля, че знам това, което не знам. " Сократ Сократ (469-399 г.)
В платоновия диалог «Пир» Алкивиад разказва, че веднъж по време на обсадата на Потидея Сократ престоял замислен и без да се помръдне цяло денонощие. Сократ преживял духовна еволюция. Но на него никога не му хрумнало, че е мъдър. На въпрос на един от неговите почитатели, има ли по-мъдър от Сократ, делфийският оракул отговорил, че няма. Това доста озадачило Сократ. Той искал да опровергае питията и започнал да общува с тези, които считал за по-умни от себе си, но с удивление видял, че те изобщо не са мъдри. Но и тогава Сократ не се възгордял и решил, че питията искала да каже, че Сократ е по-мъдър от другите, не защото действително е мъдър, а защото знае, че неговата мъдрост не значи нищо пред мъдростта на Бог. А другите не са мъдри, защото мислят, че знаят нещо. Сократ формуира превъзходството си над другите хора по следния начин: «Аз зная само, че нищо не зная».

image

"Великата тайна на успешния глупак е, че изобщо не е глупак". ~ Исак Асимов (1920 г. - 1992 г.)

image

"Времето и пространството, последователността и разширението са просто случайни условия на мисълта. Въображението може да ги превъзмогне". ~ Оскар Уайлд. 1854-1900.

image

"Душата към небето, тялото на Земята". Ba a"r Pet Sat a"r Ta ~ Книгата на мъртвите: Папирусът на Ани, Е. А. Уолис Будж (1857 - 1934 г.)
В древната книга на мъртвите (египетска), която наистина е книга на възкресението, се появяват думите: "Душата към небето, тялото на земята" и тази първа вяра е нашата вяра днес. ~ Строителите, Джоузеф Форт Нютон (1876 - 1950 г.)

image

"Формативният ум, в едно с Разума." "Онзи, който заобикаля сферите и ги върти с венчелисчета си, върти своите образувания и ги оставя да се превърнат от безгранично начало до безкраен край, затова циркулацията на тези сфери започва, където свършва, както умът желае". ~ Корпус херметикум. ☤

image

"В началото бе Словото!" Словото е мисълта. А мисълта е фин звук, енергиен процес.
Дори нашите апарати и уреди,показват,че процесът мисъл, завишава генерирането на електричество във физическият мозък.
Значи Светлината е процес/състояние на Съзнанието. Точно както и антиматерията/Мрака.
Светлината(активност) е вторична мисъл форма на Абсолюта,а Антиматерията неговата първична мисъл форма(пасивност)
Двете са различни фази на проявление на едно и също нещо. Съзнанието.
От НиЩото Съзнанието буквално тъче нишката на НеЩото, като невидим чакрък, действащ във всички възможни направления.
Центъра на тоя чекрък е АЗ.
Точката, Идеята, Импулса.
Този АЗ осъзнаващ себе си като МРАК/ПОТЕНЦИАЛ/ПАСИВНОСТ, не спира да се осъзнава и като АЗ- СВЕТЛИНА/РЕАЛИЗАЦИЯ/АКТИВНОСТ.
Това е Процесът! Това е нулевият динамис.
Осъзнаването на Себе Си като Потенциал е движението на чакръка, който не спира да се върти, като трансформира потенциала в реализация. Непрестанно преде нишката от Мрака/неструктурираното,хаотичното,/,превръщайки я в нишка структурирана и композирана Светлина/задава рамки, норми/
Всичко проявено има край, само потенциалът, първичното е безкрайно!
Импулсът , вече е в процес на реализация , т.е.вълната е разгърната.
Така Съзнанието което тъче нишката на НеЩото от потенциала на НиЩото, едновременно се явява и основен обединяващ ги компонент, и
може да бъде разглеждан едновременно и като топос и като състояние за/на индивидуалното съзнание.
Индивидуално съзнание се нарича онова късче от общото, което вече, се е обусловило като"самостоятелна"единица Аз. Това е 0, която в процеса на самоосъзнаването си е достигнала фазата в която страните са се затворили(компресията навътре)и 0-та е станала плътна точка.1-ца. Дали ще е с + или - заряд, това вече зависи от други фактори които няма да засягаме тук.
Капката от Океана, която вече се е самоосъзнала като "Капка от Океана"

image

Предполагаем механизъм на взаимодействие:
От 4-то измерение чрез (9) се получава сигнал под формата на гравитационна вълна (9-8), за необходимост/потребност от материя/вещество. Във възелът (8), този сигнал се трансформира във възел пространство-време (5-5) във вълна вибрационна вълна (звук) (8-7), която се подава към клетъчната мембрана (6) (положителния Ану), увеличавайки по този начин въртенето на силното взаимодействие. Въртенето на силното взаимодействие (6) завърта слабото взаимодействие (област усукване- торосионно поле) в областта (1-2), което води до извличане на веществото и енергията от второ измерение, проход към което е (1). Това усилва слабото взаимодействие във възел (2) което се превръща чрез пространство-време в електрическо поле (2.3) и то действа върху клетките (4) (отрицателната Ану) ускорявайки въртенето на магнитното поле (4), което води до преминаване на енергия във вещество през пространствено-времева стояща вълна в участъка (4-5-6).
Такъв модел на Вселената илюстрира корпускулярно-вълновия характер на елементарните частици, когато под влияние на енергията време, (или психическата енергия, Дух), взаимодействащите фундаментални енергии се концентрират до състоянието на материалните частици и античастици, и след това отново да попаднат в сферата на вълната(разпадат се на вълново поле). За да научите повече за вселената наВалери Кондратов може да посетите сайта му«Палеотехнология» (paleotehnolog.ru).
image

image

Тази графика показва на едно място всички известни енергии и техните взаимодействия, и добавя нови взаимодействия (фотон-време и фонон - време), плюс отваря разбирането, че звука е подреден/устроен като електромагнитното поле, т. е. се състои от две полета, вибрационно и силово. Тя показва общите единици/възли в звука и гравитацията, както и в електрическото поле и слабото взаимодействие. И следователно, възможността за взаимни реакции чрез тези възли. Резултатът е Геометрията на единното поле.
Проблемът с разбирането на принципите на енергийните полета от учените се състои в опитите да ги обобщим. Например, под електроенергията, веднага разбираме трите сили: - електрическо поле, магнитно поле и движението на електроните. А сега се включва и слабото взаимодействие и всичко това става "електрослабо взаимодействие." От тук е кашата в главите им.
Същото важи и за звука. Звука както и "електрослабите взаимодействия" се състои от същотото количество компоненти: вибрационно поле, силово взаимодействие гравитация и носител (вероятно позитрон).

image

Информацията за холограмата на макрокосмоса е по повърхноста на космичното яйце по Ведите а за микро космоса на материално ниво за всяко растение ,жив организъм,човек е във когиталните частици/кармичен атом,псион,трон на духа,атом на Демокрит,БГ трон,нематерилна точка от концетрирана енергия всички наименования от различни теории и религия/.От тези частици преди големия взрив в резултат на микрофлуктоация се образуват торосоиди по законите на антисиметрията като всеки се свързва с антисиметричния си и образуват диполи всеки от които съдържа две еднакви части атоми тороси това са виртуалните фотони които нямат спин при свиване на космичното яице в резултат на квантови удари техните два истински атома придобиват еднопосочен спин.Така от виртуалните фотони възникват реалните фотони спинори и първото вещество озарява космичното яйце и безбрежните простори край него.Кварките това са възможни типове реализация на истинските атоми спинори Пранавата ом води до промяна което е времето, до разделяне което е пространство,което води до безбройни атоми но всичко това е само една идея.

image

Човекът е творение на звука, който създава нашите различни тела, започвайки с каузалното тяло.

Слово е вибрацията на космическото съзнание, което е първоизточникът на времето, пространството, разума и праната. То формира идеалната
схема или дхарма, която стои зад съществуването на душата.
Финото тяло също е творение на звука.

Звукът е сетивнотокачество на етерния  елемент, което генерира и поддържа
полето на впечатленията - финото тяло. Самата прана е непроявен звук, който ние чуваме чрез естествения звук на
дишането. Дори физическото тяло е оформено от звук. Речта,дишането и пулсирането на сърцето създават ритъма, чрез който функционира физическото тяло.

Човешкото тяло е звуково тяло и ние можем да работим върху неговите енергии само чрез звука. Човешкото тяло може да бъде представено чрез буквите на санскритската азбука, което се нарича Мантра Пуруша или „човекът на звука". В това отношение шестнадесетте санскритски гласни оформят главата на Мантра Пуруша;

Петте набора от по пет съгласни, общо двадесет и пет, формират четирите
крайника и туловището.

Петте полугласни и четирите шумови фрикативни („с" , твърдо и меко „ш" и „х") изграждат тъканите, прана и ума.

Гласните са с отворен звук и не зависят от съгласните за своето произношение. Затова те представляват ума и духа, безформеният аспект на реалността, който работи чрез главата и сетивата.

Съгласните са зависими звукове, които се нуждаят от гласни, за да бъдат произнесени. Затова те представят материята и формата, която се изразява в тялото чрез туловището и крайниците, които ни придават форма и ни позволяват да функционираме в материалния свят.

Полугласните, както показва името, са междинни звукове между гласните и съгласните, полугласни или полусъгласни.

Шумовите фрикативни също са междинни по природа, тъй като те могат да бъдат удържани по-дълго от обикновените съгласни.

Полугласните управляват външните тъкани и елементите на тялото.

Шумовите фрикативни звукове (с, ш,ш", х) управляват дълбинните тъкани, дъха (прана) и ума и притежават една особена сила да пораждат топлина. Те са междинни фактори, чрез които духът (главата), представен от гласните, сътворява и управлява материята (тялото), представена от съгласните.

С други думи, тези съответствия не са просто случайни и несъществени, но отразяват универсални те енергийни свойства на звука. Чрез повтарянето на звуковете на санскритската азбука съобразно тяхното специфично място в тялото, ние можем енергийно да наситим цялото тяло със съзнание и прана и да премахнем всякакви препятствия в тези области.Съгласните на Мантра Пуруша са особено полезни при лечение на артрит или други мускулно-скелетни болести, като се използват мантри за крайниците и туловището. Ние можем да визуализираме праната, излъчвана от всяко от тези места, заедно с вътрешното повтаряне на мантрата. По този начин Мантра Пуруша става форма на пранаяма или разширяване на жизнената сила.Гласните на Мантра Пуруша лекуват сетивни разстройства и други болести на главата, ума и мозъка. Мантрите за тъканите и чакрите са от особена важност и могат да бъдат използвани за зареждане на тялото с енергияотвътре и чрез гръбнака и чакрите.
Ние можем да използваме тези звукове за оттегляне на прана от различни части на тялото и поместването й само в ума. Като използваме Мантра Пуруша, ние можем да добием власт над нашите крайници, сетива, прана и ум, научавайки се да включваме и изключваме енергията и вниманието спрямо различни части на тялото. Санскритската азбука е огърлицата от букви, която Богинята, Йога Шакти или Кундалини, носи.

Един от начините да пробудим тази енергия е да рецитираме тези букви поред от гласните към съгласните и полугласните. Азбуката се рецитира от гърлената чакра надолу до основата на гръбнака и след това нагоре до третото око. Това изтегля звука и праничния ток надолу към основата на гръбнака, за да пробудят кундалини. Гърлото бележи вайкхари, или доловимият стадий на звука. Сърцето бележи мадхяма,или праничният стадий на речта. Пъпът бележи пашянти, или менталната (просветлената) форма на речта. Кореновата чакра бележи пара, или върховното равнище на речта, което е отвъд думите. В това отношение висшата сила на речта лежи скрита долу в кореновата чакра като кундалини шакти.

При описанието на характеристиките на руните се говори за потенциалната мощ, скрита в тяхното начертаване. Именно квадрата на Сатурн отразява енерго - материалните процеси във Вселената, и преходите между нива на реалността. Както и енергийно-времевата връзката, - на енергията на времето с психични сили и тяхното влияние върху трансформацията на други форми на енергия в материя и обратно.
Опростено, последователността на процесите е, както следва:

"1" - Мисъл(всяка мисъл е фин звук), пасивен вихър/вятър, под влиянието на външен фактор (или вътрешна експлозия) отива/преминава в

"2", възбуждане на етера (биене по етера-вълни), в която има набор от високоскоростни вълни с възли и анти-възли. Добавянето на анти-възли произвежда вихрови процеси,

"3", с противоположни завъртания/спин ( "+", "-", което впоследствие се случват/проявяват в частици и античастици) по различни посоки в пространството. Във физиката това се нарича слаби взаимодействия. В допълнение, при наслагване на слабите взаимодействие, възникват електромагнитните вълни

"4", който след това се свързва с времето енергията (духа, психическа енергия)

"5" което води до "6" кондензиране на агент /вещество(нека го наречем кварките). От които е построено всичко останало,

"7" от електрони да галактики. Но в същото време проявената "гравитация"/сила

"8", дърпа материала до състояние на черната дупка

"9". И процесът отива към следващото ниво, или се повтаря.

Трябва да се разбере, че именно психическата енергия (известна още като Spirit - време или енергия) създава тази реалност, и я поддържа да не бъде унищожена.
Ние непрекъснато произвеждаме от тази енергия. Ние и затова сме създадени. И със своите емоции създаваме или унищожават реалността около нас. Човешкият мозък постоянно генерира и излъчва около 25 вата енергия, която по някакъв начин взаимодейства със света. Именно това взаимодействие е в основата на магия, вълшебства, магьосничество, както и създаването на различни eгрегори.

image

В тялото, двата основни етерни потока се пресичат реципрочно - етерен поток идва от космоса, и чрез проводинка на тялото навлиза в земята... а пък земният етерен поток идва от земята, и чрез проводника на тялото се насочва към космоса.
Космическият (който идва от космоса) е съвместим с горните етерни фокуси ( Ira ) или главата, а Земният (който идва от земята) е съвместим с долните етерни фокуси (отверстията).
Ако да кажем, в един офис, един от колегите е готвач в свободното си време. И си мисли, чисто технически, как да сготви някакво ядене. Земният етерен поток навлиза в отверстията му, в слънчевия му сплит съвместимостта на Земния етерен поток се преобразува в пригодна за горните етерни фокуси... и когато напуска тялото през главата, този Земен етерен поток с космическа съвместимост поема мислите на човека, като носител, и се отправя към космоса.
Но тъй като той по произход е Земен етерен поток (идва от земята), напускайки главата на този човек част от него се отправя към космоса, а друга част от него се възприема от отверстията на околните колеги на този човек.
Тъй като този Земен етерен поток е вече носител на неговите мисли... тези мисли се внасят от етерния поток в отверстията на колегите му. Долните етерни фокуси обаче боравят с информацията по друг начин - това, което за горните етерни фокуси е мисъл, за долните етерни фокуси е емоция. И информацията, която този етерен поток носи, създава емоция у неговите колеги.
С други думи - един човек си мисли за ядене, но резултатът е, че колегите около него започват да изпитват глад, без да имат мисълта да ядат (без още да са осъзнали че са гладни).
Този етерен поток, навлиза в отверстията им, стига до слънчевия сплит и там се перобразува така, че да бъде съвместим с горните етерни фокуси... и когато достигне до главата, той създава мисъл за задоволяване на глада.
Напуска главите на колегите му, и техните етерни потоци навлизат в отверстието на този първия колега като остро чувство на глад - защото той с мислите си е наситил етерния фон, само че колегите му са повече, и му връщат умножен резултат (като широк сноп светлина, минала през поредица от лупи).
И така всички отиват да ядат заради професионално-кулинарните помисли на един човек..

image


Да разгледаме 3-те основни аспекта на Ану и да видим как се създава електромагнетизма

1.Пулсирането на Ану -Това е импулса. А натрупването на импулс, създава лъч. Или вектор посока.

Значи пулсирането на Ану дава посоката от графиките долу/черната стрелка/

2.Самото движение на нишките/движението само по-себе си!!!/ без значение в каква посока се движат, именно то създава(или по точно разпространява/електричеството, защото в крайна сметка е натрупания импулс, и ако няма ритъм който да задава и посоката,това електричество/енергията/духа,просто ще се разпилява хаотично.

Но импулса/точката в началото на черната стрелка/му задава посоката.

Мъжкото начало/силата е синия цвят от графиката/
Самото движение само по себе си дава електричество

3.Противоположното въртене на вътрешния вортекс и самото Ану/графиката с планетата/ създава магнетизма/привличането..Това е емоцията/женското, за това и на графиките винаги е оцветена в червено

Значи противоположното въртене/дуалност/дава магнетизма
За това и Дух/електричество-син цвят/мъжки род, защото тук имаме само намерението/Логоса

Душа/организирано електрическо поле червено/женски род, защото Логоса се уплътнява от Емоцията  

       image

Според източниците всеки първичен атом/Ану изпълнява 3 движения едновременно и мисля,че тези движения трябва да бъдат разгледани много обстойно.

1 контрахира/пулс
2 върти се около собствената си ос
3 централния ворткес по вътрешната ос,също се върти/танцува в собствен ритъм,което всъщност е движението на всички съставни нишки на атома

Не е ли това причината за съществуването на магнетизма?
Ако вътрешното въртене е противоположно на външното?
Примерно централния вортекс се върти наляво по"вътрешната" ос, а самият Ану надясно около"външната" си ос...
"Ану/Атомът" се "вълнува"/процес на себеосъзнаване
Това вълнение е изразено в първичните форми на движението, които после се повтарят навсякъде.

Колкото повече се утвърждава/колкото по многопластово и сложно става съзнанието/себеосъзнаването/ Аз-ът на един първичен атом,толкова по-бързи стават движенията му. И по фини-вибрации съответно.
Колкото по-бързо се върти в общият Информационен Океан ,толкова по-силно индивидуално информационно поле натрупва около себе си...Е това поле се явява и неговото собствено магнитно поле което е и личен енергиен резервоар, съответно колкото повече собствена енергия трупа атома/пропорционално с осъзнаването за АЗ, в толкова по-сложни форми на живот може да съществува. Просто осъзнава, че го може
Именно това натрупване/създаване на въпросното поле/енергиен ресурс/ в един момент води до това, да имаш способността/паура да анимираш няколко различни форми на материя/аватари едновременно.

Ню Ейдж твърдят,че е въпрос само на избор, едновременни инкарнации и последователните, но освен избор е и въпрос на енергиен ресурс. Едно е да поддържаш едно тяло,друго е 200 или 2000 едновременно.

Трупането на количество сменя качеството..

Казваме го във връзка с това, че всеки първичен атом/ану/монада има потенциала да еволюира до "сложно" осъзнаваща се единица.

Ану изпълнява 3 основни движения, двете въртеливи създават магнетизма, а импулса го разпространява...За да се създаде магнитното поле, центъра на Ану се върти посока "-", докато самият Ану в посока "+"...

image

Ето модела на Ану в планетата
1 Ядрото се върти в една посока,а
2 самото планетно тяло в противоположна, което причинява компресия на частиците, които остават"заклещени"в полето създадено от противоположното движение..Така се групират Ану-тата, и се уплътняват формите/материята..
Точно като човека..Анимуса и Анимата..
3 Отделно планетата пулсира/Шумановия резонанс/
Да, понеже планетата, както и всичко друго,в крайна сметка е вортекс,т.е. тялото има вход и изход, то входа всмуква енергията създадена при външното въртене, а изхода освобождава енергията отделена при вътрешното въртене.

image

МОНАДАТА/АНУ е най-малката неделима единица(условно завършена точка)съзнание!
Това е извечния нерушим АЗ,който без значение на какво дели съзнанието си по пътя на еволюцията си из Мирозданието,не престава да запазва в себе си концепцията за АЗ.Това е цялостен завършен първичен Аз,който е базисен за всичко сътворено,защото Монадата е И най-малката неделима частица материя.
Божественият атом,божествената искра!Монадата има три аспекта.
СЪЗНАНИЕ/ЕНЕРГИЯ/МАТЕРИЯ-и те са неделими!
Това е Космическият прах на Мирозданието и Абсолютно всичко проявено е изградено от него!
Най-малкият градивен Елемент на Проявлението.

image

Както виждате, графиките, и на Монадата и на Кадуцей имат общи характеристики.
Овал. Наподобяват сърце.7 вихъра в средата. Нишки. Но при Кадуцей са показани само 5, докато при Ледбитър са показани по-подробно като 10.
Монадата е изтъкана от 10 нишки! Най-общо казано СФЕРИЧНА ФОРМА! 7 вихъра в средата.

1.Монадата се върти около невидимата си ос.

2. Самата ос вибрира и трепти,описвайки в двете си противоположни точки кръг.

3.Монадата контрахира.Туптене. Пулсация .Подобно на сърцебиенето.

В зависимост от посоката си на въртене Монадата придобива заряд.
И както се вижда от графиката, тя е съставена от 10 нишки, редуващи се материя-антиматерия. Според науката ако тези два елемента се докоснат, те ще се анихилират. Но от графиката се вижда, че те изобщо не се докосват.
Нишките са навити в спирала, като общата им форма наподобява човешко сърце! В центъра на това"сърце"те се преплитат в 7 спирали, сформирайки своеобразен вортекс. Ако вземем една нишка и я развием, то тя би образувала идеален кръг. Всяка една от тези 10 основни нишки(без значение материя или антиматерия!!!) от своя страна е съставена от други 7 нишки.Всяка една от тези 7 пък на свой ред се композира от още 7, и т.н.цели 7 пъти.7х7=49.
Всяка една нишка от най-грубата до на-фината представлява навита спирала. Непрекъснат наниз от перлички.Тези перли са сферични единици празнота. Все едно пишете мънички букви О,като не прекъсвате връзката между тях..Тези "О"са сферични единица празнота. И ако нищото е листа хартия, то съзнанието е мастилото.
Матриката Биджите или шакти са 49 и 1, като 16 шакти или форми на съзнание са гласни те притежават сила да активират съгласните.МБ се състоят от нада бинду и биджа,те съдържат в себе си трите гуни притежават трите сили на осъзнаване,желание и деиствие те съответстват на 5 форми на жизнена енергия прана, те са живи от природата на съзнание и сила буквите от А до КША са ШИВА /съзнание/ и Шакти/сила/тези варна са Брахман и те са Вечни.50 Варна възникват от нада в правилен ред. Кундалкини е във формата на 50 Шабда-матрика а зв.КА е самата кундалини.т.е. тя е и нада/в анахата звук на гръмотевица/ и бинду/в мулдахара/ тя е от природата на съзнание и е Практири. Джнана мала/ броеница на духовното знание и е основа на холограмата в макро и микро материалният свят.

image

Всички енергийни взаимодействия се случват в етерна среда, и тази среда, има структура, подобна на кристал. В тази структура има частици от които е съставен, и те са отговорни за всички видове взаимодействия. В "Окултната Химия" от Чарлз Ледбитера и Ани Безант, се описва практиката на ясновидството, с най-малката неделима частица от нашия свят - Ану. Именно поведението на тези частици (Ану) най-добре демонстрира взаимодействието на енергиите в актуализираната Геометрия на единното поле.

image

Неовладяният ум приема за истина грубото и сетивното; онова, което е фино и отвъд възприятието на сетивата е за него нереално и несъществуващо. Истината, Душата (Атман) е Истината на всички истини. Нека размислим върху науката на Веданта: „Това, което е като атом (фината същност) - е Азът на цялата вселена. Това е Истината. Това е Атман, Азът, и Ти си Това!”



хично
 



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686110
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031