Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2011 16:54 - Mедното гумно на българите и индийската кумбха
Автор: seeker33 Категория: Хоби   
Прочетен: 760 Коментари: 0 Гласове:
0



http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=91939


Има един мистичен предмет в българската и римската история. Не,не е кивота. Става дума за т.нареченото медно гумно.Ако искате спрете да четете и прегледайте внимателно миниатюрите и ще го видите ! За тези които не знаят медното гумно е споменато в една история за Лъв Пети на който му предрекли ,че във войната си с Крум,ако е последователен иконоборец,ще успее да навлезе в България и да забие меча си в медното гумно на техния аул!Българите говорят за него във „Видение Данаилово“ и “ Сказание Исаево“ където във „Видение Данаилово“ пишат че царя Михаил ,като стигне до едно мяясто в Рим и “ и wнь вьдатрнть вь капхще мъдъноiе н скоушнть се iako прах“ .От Тълкование Данаилово знаеме че е съд “ И като го превзенме ще влезе в Рим,и ще достигне до мястото където има скрит(таен)съсъд,и като удару с меча си по медното капище в което е скритият съд…“

В гръцкия текст на видението е казано,че ако стигне в големия Рим до едно определено място където се намира това нещо и като го удари с камшика си това нещо ще се пръсне като прах на лятно гумно.Изследователите считат че се касае за колона на която има някаква скулптура или някакъв постамент със фигура .Изразяват и становището,че това място визира центъра на християнския Рим!?Неудомение се буди у мен ,че щом ако е в Рим ще е християнско ,то и при Крум трябва да е християнско.Още повече,че знаеме как Никифор празнувал великден с него(теофан).

Нека сега да го видиме какво представлява „медното гумно“ на българите.То е на сакрално място,на капище и то самото е сакрален обект.

Да погледнеме миниатюрата изобразяваща цар Давид/Симеон изобразен .като Орфей ,свирещ на арфа.Вляво от него има ,една ,колона ,по точно пиедестал ,с червена панделка и на него има поставен един предмет,съд,приличащ,на делва или кратер! Вижда се ,че този предмет е изработен от мед,нарисуван е бакърен котел!Меден съд,меден котел! Това е медното гумно на българите! Символ на властта,която е дадена от Рим,след като и там се среща! Там трябва да е глинена делва,урна която ще се пръсне на прах като я ударят.


image


Кумбхата е съд напълнен с вода и декориран с листа и кокосов е много широко използван при ритуалното боготворене в Индия. То образува мястото, на което божеството е поканено да присъства. Кумбхата се счита за много благоприятно нещо и е използвано като символ на Богинята Майка.


image


Тези двата съда могат да се свържат и с делвата на Водолея, съдържащ Живата вода -Кундалини.


image



image image image image image image image image

Източник: http://bgsahajayoga.wordpress.com/2011/09/15/medno_gumno/



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: seeker33
Категория: Хоби
Прочетен: 1343427
Постинги: 611
Коментари: 419
Гласове: 462
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930