Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Добре дошли в нашия блог.Нашият, защото темите тук са създадени не само от мен, но и от други близки хора. Ние вярваме в колективния принцип. Какво тук значи някаква си личност. Целта на блога е да споделим това, което сме научили за себе си. Всяка тема ще ви даде информация за различни аспекти от нашето себе. Човек е като едно голямо дърво, чиито корени са много слаби. Знаем че захранването идва от корените.Когато научим да захранваме корените и дървото ще бъде по-добре. За да разберете как темите е свързана с нашето тяло ще ви помогнем със следната информация. Това е схема на наш...
Автор: seeker33 Категория: Хоби
Прочетен: 1337679 Постинги: 611 Коментари: 419
Постинги в блога
2 3 4 5  >  >>
 „От самото начало ние трябва да разберем, че Истината е това, което е; ние не можем да я концептуализираме, организираме и не можем да я използваме за наши лични цели. Още повече, като кон с капаци, с всички наши обусловености, ние не можем да открием истината. Трябва да бъдем свободни хора. Трябва да бъдем хора с отворени умове, като учени, за да видим за себе си какво е истината. Ако някой проповядва нещо, заявява нещо, казва нещо, не трябва да се приема сляпо.”

Шри Матаджи Нирмала Деви

 

Сахаджа Йога е техника за медитация, развита от Шри Матаджи Нирмала Деви, която включва събуждането на фина духовна енергия, позната като Кундалини, която лежи в латентно (спящо) състояние в сакралната кост, в основата на гръбначния стълб в три и половина навивки. Думата „сакрум” произлиза от думата „свещен”, което подсказва, че това не е ново познание. Сахаджа означава „роден с теб” или „спонтанен”, а Йога означава „единение с божественото”. Финото събуждане на тази енергия Кундалини и вътрешния път на Себеоткриване е познато, като Себереализация или Йога. Тези, които са получили Реализация са познати, като „реализирани души” или „двиджаха” на санскрит, означаващо „дважди роден”.

Събудената Кундалини се издига по гръбначния стълб и достига лимбичната област на мозъка, от където фино протича през върха на главата в областта на фонтанелната кост. Забележително е, че веднъж събудена, Кундалини може да бъде почувствана, излизаща от областта на фонтанелата като хладен полъх или хладни вибрации (чайтанйа). Тези хладни вибрации също могат да се усетят на върха на пръстите и по дланите на ръцете. Много е важно в този момент, да разберем, че ние всъщност чувстваме тези усещания по нашата централна нервна система. По тази причина Сахаджа Йога не може да се отнесе към сляпата вяра. Това е преживяване и научно доказан феномен. По същия начин както всички човешки същества могат да усетят топлината от слънцето, което облъчва и осветява кожата им, всички човешки същества могат да усетят хладните вибрации и да преживеят Сахаджа Йога, ако подходят с отворен ум.

Може би по-важно от преживяването на хладния полъх е красивата промяна в нашето съзнание, която се осъществява, когато Кундалини достигне върха на главата, Ние навлизаме в ново състояние на съзнание, наречено състояние на съзнание без  мисли. Това съзнание без мисли е състоянието на медитация. Медитацията не е нещо, което правим, а това е радостно, свободно, дълбоко и мирно състояние на нашето съзнание.

В Евангелието на Йоан, Христос споменава и хладния полъх, и нуждата от второ раждане. Освен това Христос казва: „Ние говорим за това, което знаем”, което ясно показва, че духовността е преживяване по нашата централна нервна система, а не сляпа вяра:

Наистина, казвам ви, докато човек не се роди отново, не може да види Царството на Бог.” Никодим попита: „Как може човек да се роди, когато е стар? Може ли за втори път той да влезе в майчината си утроба и да се роди отново?” Христос отговаря: „Докато човек не се роди духовно, не може да влезе в Божието Царство. Това, което е родено от светкавица, е светкавица, и това, което е родено от Духа, е Дух. Не се смайвайте, че ви казвам това. Вятърът духа там, където си поиска и вие чувате звукът му, но не знаете откъде идва и къде отива; така че той е с всеки, който е роден от Духа... Истина казвам ви, ние говорим за това, което знаем и потвърждаваме това, което сме видели, а вие не приемате нашето доказателство.”

Новия завет – Йоан (глава 3)

Категория: Хоби
Прочетен: 892 Коментари: 0 Гласове: 1
 Публична програма по Сахаджа Йога в Хасково 18.03/събота/ от 13:00ч. 
Младежки дом, зала No 202
тел.0888/874-388   Публична програма по Сахаджа Йога във Велинград
18.03/събота/, 17:00ч. 
Хотел "Уникат" 2 ет, ул. „Връх киселец“ 1
тел.0894/587-021  

Публична програма по Сахаджа Йога в Дупница
ул. Цар Симеон Велики 33, студио за здраве и йога Лотус.
19 март/неделя/ от 11:00 ч.
Продължава всяка неделя от 11:00 ч.
за контакт 0879842889

10.03.2017 (петък)
от 18:30 часа - КУРС ЗА НАЧИНАЕЩИ 
София, кв. Дружба, Дом на културата „Искър“, в зала „Шарен Свят“, /близо до метростанция „Искърско шосе“/. Продължава всеки петък на 
същото място по същото време.
За контакт и записване: 088 98 098 54
11.03.2017 (събота) от 11:00 часа - КУРС ЗА НАЧИНАЕЩИ 
София, кв. Младост 2, блок 290 (отляво на РУМ Младост) /близо до метростанция „Акад. Ал.Теодоров-Балан“/
Продължава всяка събота на 
същото място по същото време.
За контакт и записване: 0878 508 707
12.03.2017 (неделя)
от 12:30 часа - КУРС ЗА НАЧИНАЕЩИ 
София, кв. Надежда 2, блок 263 (на гърба на вх. Г) /близо до метростанция „Надежда“/.
Продължава всяка неделя на 
същото място по същото време.
За контакт и записване: 0898 67 03 17
14.03.2017 (вторник)
от 18:30 часа - КУРС ЗА НАЧИНАЕЩИ 
София-Център, ул. Славянска №6, Славянско дружество в България /зад Народния театър и до Министерство на Финансите, близо до метростанция „Софийски университет“/.
Продължава всеки вторник на  същото място по същото време.  За контакт и записване: 088 88 743 88
Категория: Хоби
Прочетен: 913 Коментари: 0 Гласове: 1
 
Категория: Хоби
Прочетен: 752 Коментари: 0 Гласове: 0
 
Категория: Хоби
Прочетен: 849 Коментари: 0 Гласове: 1
 ШРИ МАТАДЖИ НИРМАЛА ДЕВИ, Лондон, публична програма

Днес отново виждам много хора. Толкова е вълнуващо да виждаш, че нови цветя идват всеки ден, за да се превръщат в плодове. Толкова е радостно да зная, че съм тук в точното време – когато хората действително търсят начин за трансформация, тъй като наистина вярват, че нещо трябва да се случи с тях. Те осъзнават, че нещо липсва в човешката личност, в човешката раса, че не можем да превъзмогнем пречките, които изглеждат и се оказват напълно абсурдни и нелогични. Толкова много проблеми имаме на индивидуално, на социално, политическо, икономическо ниво. Очевидно е, че навсякъде се губи човешката същност – в онези човешки същества, които са отговорни за този хаотичен свят, за цялото съвременно объркване. Защото, уверявам ви, Бог е създал красив свят. Това наистина е много красив свят. Вас също ви е създал красиви. Всички вие сте много, много красиви хора, изключително красиви. Ако не можете да почувствате собствената си красота, тогава как другите ще я почувстват? Така е, защото светлината, която разкрива вашата красота, не е налице. Вие притежавате благоухание, равняващо се на благоуханието на всички цветя, взети заедно. Вие сте есенцията на цялата съществуваща природна красота, на цялата симфония от звуци, която чувате, на цялото сътворено изкуство. Всичко е дошло при вас. Вашата същност е, че вие сте Цялото, вие сте Тоталността.

Но проблемът е в това, че не чувствате своята тоталност. Всичко това е дошло от вас, вие сте го сътворили. Обаче не можете да осъзнаете, че щом нещо е сътворено от вашата ръка, това е именно вашата ръка. Ако очите ви са сътворили нещо, това са вашите очи. Тоест вие сте Цялото и в своята цялостност ще осъзнаете Този, който ви е сътворил. Например, ако нямах очи, вероятно щях да ви виждам частично, в смисъл, че щях да ви усещам, но нямаше да ви виждам. Ако нямах нос, нямаше да усещам уханието ви.

Ако мислите за човешкото същество като за част от Цялото, ще осъзнаете необходимостта от цялостен опит, от тотална опитност, от тотално преживяване на нещо. Трябва да чувствате, че, седейки тук, можете да узнаете всичко за някого в Австралия или в Африка. На умствено ниво ние сме много будни. Каквото и лошо да се случи по света, всички застават нащрек и започваме да мислим за него. Например когато американският спътник трябваше да се приземи, всички руснаци се обезпокоиха, всички комунисти забравиха за своя комунизъм, демократите забравиха, че са демократи. Всички забравихме че сме, така да се каже, някакви. Просто станахме такива, каквито сме – човешки същества. Всички искахме спътникът да се приземи успешно. Много внимателно следяхме какво се случва. Американците бяха 4–5-има. За този свят няма значение, ако четири–пет души умрат, нали? Но събитието накара всички сърца да забият учестено, защото нещо от тоталността щеше да бъде загубено. Беше много важно, че нещо ценно от Цялото загиваше. Понякога се сблъскваме с такова фино разбиране на тоталността. Понякога. И казваме: „Всички сме едно цяло, ние сме братя и сестри, един Бог ни е създал“. Хубаво е да се изнасят такива лекции и мнозина го правят. Но това е само голяма лекция. За да почувствате, че сте едно цяло, нещо трябва да се случи.

Сърцето ви трябва да се отвори, не вашата рационалност. Ако мислите за нещо, налице ще е ограничението, защото умът е ограничен. Сърцето е това, което трябва да се отвори. А това, което отива в лотоса на вашето сърце, е Духът, вашият Атма. Неговата светлина ви озарява, озарява вашата красота и ви свързва с Колективното Съзнание. Това е актуализация. Това е събитие, което ви прави актуализирана личност, която може да възприема, да чувства колективността, която обитава в нас.

В качеството си на човешки същества ние сме като множество клетки. В самите нас има клетки, които по някакъв начин чувстват тоталността на личността. Ако примерно пръстът ви се убоде с карфичка, незабавно цялото тяло ще се почувства нещастно и вие казвате: „Ох!“ или нещо подобно. Всички клетки са обединени, независимо дали има или няма инцидент.

Обаче живеем в днешното време. Добре е да сме съвременни. (Тече време, отдавна предречено в индийските свети писания. Дори Уилиям Блейк предизвестява идването на времето, когато Англия ще се превърне в Новия Иерусалим. И ето че сега сме в Секстън Хол, опитвайки се да го построим.) Нашето съвремие е време на голямо объркване. То се случва поради отсъствието на каквато и да е интеграция. Ако, примерно, пръстът Ми докосне нещо, от което да се изгори, сам се оттегля, защото всички клетки знаят, че той трябва да бъде изтеглен. Ако се изгоря и отново посегна, това означава, че съществува объркване. Такъв вид объркване е налице, когато между клетките няма интеграция. В човешките същества има различни клетки и ако бъдат обезпокоени, ако бъдат дезинтегрирани, започва объркването. Когато вашите физически, умствени, емоционални и духовни себета не са интегрирани, в личността съществува объркване.

Растежът на човешкото същество е външен и вътрешен. Както сте израснали външно, така трябва да израснете и вътрешно. Колкото по-високо израства едно дърво, толкова повече източници трябва да открива, за да съществува. По същия начин човешката тоталност, която външно е напреднала твърде много, търси вътрешен източник. Вие сте клетките на това Цяло, което търсите вътре в себе си. Не сте клетки, които търсят нещо навън. Ето защо казвам, че вие сте търсачи на истината. Източникът на цялата поддръжка е истината, радостта, блаженството, енергията на живота, която е в нас и която ни е дала цялата енергия да сътворяваме във външен план. Поради тази причина в нашето съвремие има толкова много търсачи. Мога да ви уверя, че преди не бяха толкова много, защото съм твърде древна личност. И за Мен е наистина огромно удоволствие да разбера, че по някакъв начин външният растеж е довел до този вид масово дирене и че има толкова много хора, напълно готови да достигнат точката на източника, на извора.

Както казах, Бог ви е направил много красиви. Всеки от вас е истинско творение. Това е факт, който ще разкрия по-късно, защото точно сега не притежавате светлината, чрез която да видите какво става вътре. Няма никакъв начин, по който да отведете вниманието си вътре в себе си. Ако ви кажа да поставите вниманието си вътре, няма да знаете какво да правите. Поради това много хора са отишли встрани. Има хора, които са пробвали всякакви начини да навлязат по-дълбоко в себе си.

Но човек трябва да енаясно, че каквото и познание да е получил днес, то е дошло от непознат източник. (Ако източникът беше известен, познанието нямаше да е познание.) Всичко непознато е станало ваше достояние. И всичко, което ще дойде в бъдеще, ще дойде от нещо непознато. Разлика съществува и в начина, по който придобиваме това познание. То идва спонтанно. Ние не правим каквото и да е, за да се превърнем в човешки същества, нали? Само помислете – до неотдавна сме били маймуни. Представете си! А преди това сме били амеби. За „седем дни“ станахме човешки същества, но как е станало това, не знаем. Не знаем и защо сме станали човешки същества. Слава Богу, чрез науката узнахме, че преди седем дни не сме били човешки същества.

Защо сме станали човешки същества? Учените престанаха да мислят за това. Представиха нещата по друг начин, защото това е най-лесният начин да се избегне истината. Щом не можеш да откриеш истината, най-добре е да я заобиколиш, казвайки: „Добре“, сега сме човешки същества, стигнахме края и толкова!“.

Това не е начин да се открие истината. Ще откриете истината по начина, по който получихте своето познание – спонтанно. Това е жив процес. Хората не разбират какво е жив процес, а е толкова просто. Ако ви кажа, че за да превърнете този цвят в плод трябва да застанете на главите си, какво ще си помислите? Ще си помислите, че съм луда, нали? Няма ли всички да си помислите това? Или ако видите някой да седи в много неудобна поза, но да твърди, че прави енергийно пътешествие, тоест става друга личност? Възможно е да си помислите, че този човек е велик. Но помислете. Смятате ли, че маймуните са приложили някакъв трик или техника, за да се превърнат в човешки същества? Горките същества, не знаят никаква техника освен да подражават на човека. Каква техника би могла да приложи амебата? Само си помислете! Ако трябва да приложим нещо към човешките същества, ще трябва да направим същото и по отношение на всички животни. Ами рибите? Каква техника могат да приложат? Те дори нямат ръце. Възможно е да смятате, че вие, хората, трябва да приложите нещо специално, за да се превърнетев  нещо по-висше.

Това се случва спонтанно. Единственият проблем е, че е много трудно спонтанността да се приложи към хората.  Изучавайки ги, Аз се изненадвам как понякога ядат така, как са могли да ядат така, защото за човешките същества е трудно да се направи нещо директно. За всяко семпло, директно нещо, те мислят: „О, как е възможно да е толкова семпло; това е глупава работа. Да се хранят по този начин е абсолютно глупаво. Как е възможно да ядат така? Трябва да поставят ръката си еди-как си…“. Така че ние изобщо не сме спонтанни.

В нас вече няма никаква семплост. Станали сме префинени, изтънчени. Не бих се учудила, ако следващия път видя някой да афишира някакъв специален начин на хранене. И току-виж целият човешки живот се превърнал в сноп от техники. Напълно ненужно сме толкова объркани, толкова разстроени и толкова неспокойни. Напрежението ескалира.

Планираме нещо, но нито един от плановете не се осъществява. В нашата страна имахме три петгодишни плана. Резултатът е, че всичко се попиля. Не е необходимо да казвам каквото и да е за тази страна. Планираме нещо, а завършваме с война или с някакъв вид насилие. Лошото е, че не можем да сме семпли хора. Смятаме, че да сме семпли означава да сме глупави. Обаче семплите хора притежават остра интелигентност, изключително фина интелигентност и стигат до същността много по-бързо от сложните. Естествено е, защото те вървят направо, докато другите обикалят и обикалят, обикалят, обикалят.

Тази е причината, поради която, когато казвам, че Сахаджа Йога е спонтанен, жив процес, хората мислят, че това е някаква глупост, така че защо да се занимават с нея.

Но вие не можете да постъпите така. Съжалявам. Това е ваше право и вие го получихте. Дори не е необходимо да искате разрешение. Само за да отидете в нечия къща трябва да поискате разрешение: „Трябва да му телефонирам“. Тук не се мисли за каквото и да е право или да молите за каквото и да е разрешение. Това е нещо ваше, ваше притежание е. Дотолкова е ваше собствено, че не можете да имате подобна собственост по целия свят, както се казва. Дори да имате собствена къща, ще трябва да получите разрешение да промените и една единствена тухла. Тук не е необходимо никакво разрешение. Това е ваше лично право. Това е ваше рождено право.

Обаче каквото и да кажа, няма да разберете доколко това е ваше собствено, защото няма нищо друго дотолкова ваше собствено. Няма с какво да се сравни. То е толкова вътрешно присъщо, че се оказва отвъд човешкото разбиране.

(Има ли някаква географска карта тук?)

В себе си имаме едно същество, което аз наричам Дух, нещо, което е част от Тоталността, от Цялото, което обича, което е Богът, което е радост, което е познание. Този Дух в нас ни наблюдава; не като пазач или полицейски инспектор. Но това е нещо, което не разбираме, бидейки човешки същества. Ако кажа, че Духът наблюдава, хората се плашат: „О, Господи!“. Духът е този, който обича. Разбирате ли тоталността на всеобхватната любов? Можете ли да разберете нещо, което просто дава и се наслаждава на даването, без да иска нещо в отплата? Можете ли да разберете нещо такова? Можете ли? Обича в името на обичта. Ето какво е вашият Дух. Той ви наблюдава с обич, която е всеобхватна.

Всеобхватната любов ви наблюдава, за да ви даде това, което е самата тя.

Трябва да кажа, че вие сте Духът но сте и онова Себе, което представлява придобитото от вас познание. Именно това придобито познание трябва да се озари от Цялото, което е Духът. Едва тогава разбирате, че сте частици от Цялото и че сте красиви, наистина красиви.

Понякога на човек свят му се завива, разбирайки всъщност колко е красив, колко е благоуханен, колко е велик, колко е достоен. И че трябва да постигне новото измерение. За целта Бог е поставил във вас енергията, която представлява покълващата енергия и която трябва да се издигне, за да ви даде Реализация. Тази енергия е вашата Кундалини. В Библията е наречена „Дървото на Живота“. Казва се, че трябва да се подхраните с „Водата на Любовта“. Всичко е оповестено. Казано е, че „тя ще се появи пред вас като огнени езици“.

Преди 2000 години Христос мислеше, че това е достатъчно. Имам предвид, че хората не Му разрешиха да говори много. Просто мислеха, че Той не може да се изразява. Много интелигентни хора! Не можаха да разберат Неговата семплост. Той беше основата, поддръжката на вселената, а те Го разпънаха. Чудесно! Той беше Духът. Дойде на тази земя, не за да ви учи на това, на което ви учеше Мойсей, защото Той вече ви беше научил на това, на което трябваше да ви научи. Иисус Христос не дойде, за да повтори същото, а за да ви даде по-висша идея. Мойсей каза: „Не правете това, не правете онова“. Защо? Имал е определена цел. Хората не разбират много-много дори и това. Защо не трябва да изричате лъжи? Защо? „Какво му е лошото?“ Защо да не крадете? Защо да не се сблъсквате с порочността? „Какво лошо има в това?“.

Да предположим, че няма никакви човешки закони. Тогава – постъпвайте както намерите за добре. Защо бяха създадени законите, с каква цел? Защото, спазвайки законите, вие стоите в центъра, не стигате до крайности, не се обърквате, не сте атакувани от негативности, от хора, които се опитват да ви експлоатират и да ви измъчват, които са против Бог, против вашата еволюция. В последна сметка крайната цел е да получите Реализацията си, да станете едно с Духа. Това е. За какво е цялото шоу, на което сме свидетели?

Например, подготвили сте всичко за годежа, всичко е закупено, цялата зала е подредена, украсена и пр., хората са облечени официално, обаче годеницата не се появява. Какво е това? Това не е годеж. Най-важното е двамата да се оженят (в черква, където всички са седнали и целият храм е украсен). Но ако най-важното се окаже украсата, а не женитбата, тогава какъв е смисълът?

Искам да кажа, че без религия ние сме точно това. Повярвайте Ми. Живея близо до католическа черква. През целия Си живот съм живяла близо до някакъв храм или черква, или джамия. Постоянно виждам да се правят някакви приготовления. Днес там пеят хубави химни. През последните две години пеят. Никой не се тревожи за Реализацията. И техните родители вероятно са пели. Поколения наред правят едно и също. Много чевръсто организират всичко. Изключително много са заети и нямат време да разговарят помежду си. Всички подготвят нещо.

Но за какво се приготвят децата Ми? Какво търсите? Кога ще видите годеника и годеницата?

Христос дойде на тази земя, за да ви включи във втората фаза, за да покаже, че втората фаза е Възкресението, възкръсването на вашето същество. Но какво става? Вие трябва да се покръстите. Той за това дойде. Но колко от вас действително търсят истинското кръщение?

Отново казвам, че за това търсене не бива да правите нещо, а просто да помолите за него и то ще се случи, ще се осъществи. Това се е случило на много хора по целия свят. Също и в Англия. Разбира се има възходи и падения, но възкресението се реализира. Трябва да се случи с всички вас; Кундалини трябва да се издигне, да премине през всички центрове и да мине през фонтанелата. Трябва да получите своята Реализация. Можете да пробвате всякакви други неща, които хората ви казват. Не възразявам.

В тази страна има хора, които вършат ужасни неща, каквото е например спиритуализмът. Много лошо нещо. Хората от Моята страна могат да са много хитри. Наричат това гуру бизнес. Бизнес? Това е предприемачество, редовно предприемачество. Ако искате да ви правят на глупаци, Аз нямам какво да кажа. Вървете. Щом имате толкова много пари, вървете и заплатете техните ролс ройсове. Всичко е наред. Но ако действително се интересувате от своето Себе, ако наистина искате да опознаете своя Дух и да изявите неговата енергия на Колективно Съзнание, вашата собствена енергия, а не енергията на гуруто, тогава моля да се държите здраво за Сахаджа Йога. Това, което се случва, е много фино. То работи. Но след Себереализацията всеки трябва да е наясно, че трябва да проявява самоуважение. Трябва да уважавате своето Себе и да го изработите. В противен случай то изчезва.

Много е вълнуващо. Когато дойдох в Лондон, най-напред имах четирима души. В следващите 4 години те бяха шест. Можете ли да повярвате? Трябваше да се боря с тях, защото, както сте разбрали, в Сахаджа Йога не можеш просто да платиш някакви пари и да станеш член, тъй като няма членство. Как да има членство в такова нещо? Представяте ли си? Дори рибите нямаха членство, когато искаха да пресекат (да излязат на сушата и да се превърнат в земноводни /като следващ етап от еволюцията/ – бел.пр.). Не можете да сте членове, не можете да бъдете дамгосани. Трябва да си получите Реализацията, чрез която започвате да се трансформирате. Това е нещо, което трябва да се случи с вас. Не е нещо, което можете да закупите на пазара. Обидно е. Как можете да платите за него? Хората плащат ли на дървото, за да се превърнат цветовете му в плодове? Това е абсурд. Наистина е абсурдно. Обаче мисля, че това удовлетворява нечии егота. Трябва да признаем, че е глупава работа.

Ако хората не бяха толкова егоистични, изобщо нямаше да разпънат Христос. Тяхното его е това, което Го разпъна – глупостта им. Този, който дойде заради вашата еманципация, беше разпънат от човешките същества. Такава е глупостта на егото. Или може би това е глупашката вяра, че ако дадеш едно пени на цвета, той ще се превърне в плод. Това означава, че си наивен. Както и да го наречете, хората правят и възприемат такива неща. Трябва да възприемате единствено истината и нищо друго.

Ако не се получи, всичко е наред. Няма нищо нередно в Сахаджа Йога. Ще го направим отново. Възможно е да не сте добре, да страдате от нещо, да има някакъв проблем. Добре – следващия и по-следващия, и по-следващия път. По този начин нещата ще се получат. Трябва да сте търпеливи спрямо себе си. Аз имам цялото търпение на света.

Всичко, което се иска, е търпение. Никакви пари, никакви усилия. Търпение и самоуважение. Мисля, че хората, които са получили Реализация и се придържат към нея, са наистина много интелигентни. Много добре са разбрали, че това е, от което се нуждаят, стигнали са до този момент, дошли са, получили са я и я поддържат.

Най-семплият начин да се разбере Сахаджа Йога е да се осъзнае, че става дума за вашия растеж, който е нещо важно за вас, а не за това, което вършат другите, което харесват другите. Виждала съм хора, които идват в Сахаджа Йога, получават Себереализация и казват: „Знаете ли, имаше един човек в… Той беше сахаджа йога и еди-какво си“. Какво значение има това за вас? Ако нещо има значение, това е вашето развитие. За хората на Запад съществуват много пътища, защото те са ментални, мозъците им винаги мислят, така че ще намерят начин да избягат, да се измъкнат. Обаче в Сахаджа Йога не бягате, а оставате. Сами виждате истината, реалността, настоящето. Не я напускате, не бягате. Трябва да имате разбирането: „Аз няма да бягам“ и да не се страхувате или да се плашите от каквото и да е. Ще се получи при всички, но не трябва да бягате.

През последните 7 години съм видяла много начини за измъкване. Видях как хората бягат. Например някой казва: „Имах много лошо детство. Случи се еди-какво си“. Но това не Ме интересува. Вие сте наред.

Една жена дойде при Мен и каза: „Майко, аз съм проститутка“. „Добре. Няма значение. Ела, нека опитаме“.

Възможно е някой да каже, че все още не е готов. Това се случва много често. Аз съм тази, която трябва да реши, не вие. След като се реализирате, ще разберете, че това няма значение.

Както казах, за да разберете всеобхватната любов, трябва да разберете, че всички тези неща са петънца и океанът на океаните, океанът на любовта ще ги отмие много бързо. Но трябва да вярвате в себе си. Вярвайте си. В края на краищата вие сте човешки същества. Щом от състоянието на амеба стигнахте до сегашното си състояние, ще трябва да има нещо специално, нещо истинско във вас.

Друг начин за бягство е опитът за агресия. Няма никаква полза, защото не можете да сте агресивни спрямо Мен. Невъзможно е, защото Аз не мога да взема нищо от вас. Ако Ми крещите, добре, и какво от това? Аз ще ви отвърна с обич. Аз съм от такъв вид – нещо чисто. Наистина съм такава. Нищо не възприемам от вас. Можете ли да разберете? Аз не приемам вашата агресия. Не мога да я възприема. Когато проявявате агресия спрямо Мен, Аз я абсорбирам. Аз съм шоков абсорбатор. Но по този начин вие отлагане собственото си подобряване.

Избягвайте тези два начина за бягство. Вие трябва да спечелите нещо, не Аз. Аз съм тук, за да давам. Давам, защото се наслаждавам на даването. Не мога да не ви кажа, че за вас е настъпило времето да влезете в Царството на Бог. Трябва да влезете сега. Дойде времето за това. Колкото е възможно повече. Това е ваше рождено право. Аз дойдох тук, просто за да ви кажа това и да ви озаря, в смисъл, че все още незапалените светлини трябва да бъдат запалени от една светлина и след като Аз съм запалената светлина, защо вие трябва да се чувствате зле от този факт? Бих искала да дойдете и да се трансформирате. Желая да можете да издигате Кундалини и да вършите работата. Ще бъда много щастлива. Искам да можете да работите по този начин. О, много бих искала да съм на мястото на вашите ученици.

Аз нямам ученици. Всички те са Мои деца. Най-голямото е едва на 98 години. Така че човек не трябва да се чувства наранен, гордостта не бива да е наранена. Правя всичко това, за да ви направя щастливи, за да не сте обект на нечия агресия. В никакъв случай не би трябвало да чувствате, че се опитвам да ви експлоатирам. Любопитно Ми е да разбера какво можете да Ми дадете вие. Защо бих ви експлоатирала?

Вчера някой изрази съмнение: „Ако станем като деца, може би ще ни експлоатират“. Казах: „Детето изобщо не може да бъде експлоатирано. Не можеш да станеш като дете“. (The child can never be exploited. You cannot become like a child.) Ако някой е невинен, невинността е най-могъщото нещо. Хората мислят, че Христос беше разпънат, защото беше невинен. Знаете ли, че Той притежава енергии, които на санскритски език се наричат Екадаша Рудра, тоест 11 разрушителни сили? Той беше най-могъщата разрушаваща личност. Но притежава и енергиите да контролира разрушението, както и да се върне обратно. Обаче този път няма да бъде разпънат. Ще се върне с всичките тези енергии. Тогава няма да говори, за да ви убеждава. Нищо подобно. Ще действа по друг начин.

Аз трябва да ви говоря, да ви съветвам и да ви накарам да разберете, че е време да получите своята Реализация. Колкото по-скоро я установите, толкова по-добре.

Съжалявам, че днес не разполагаме със схемата, за да ви обясним за Кундалини. Но хората са донесли някакъв материал, който можете да прочетете и да разберете нещо, а след това, когато получите Реализацията си, сами ще прецените.

Не идвайте тук само за един ден. Има хора, които не са могли да си купят билети за театъра и затова са дошли тук. Такива хора са безполезни. Трябва да сте от определено качество, от определено ниво. В противен случай Сахаджа Йога няма да работи. Тя просто ви завърта с голяма скорост. Няма значение колко хора идват, а колко остават. Малцина остават, защото се преценява тяхното качество. Отсъжда се какво е качеството им във всеки момент. Но не от Мен, а от вашето Себе, от вас самите. Сами ще узнаете какъв проблем имате. Щом се появи вътрешната светлина, сами започвате да виждате проблема. Но не се идентифицирате с него (защото сте нещо различно от него) и започвате да се лекувате. Аз изобщо не ви съдя.

Това е, което се случва. И когато се случи, ще разберете, че трябва да се трансформирате в това красиво нещо, което ви е обещавано от всички светци, във всички свети писания, от всички велики инкарнации на тази Земя. Така ще узнаете, че всички религии са интегрирани, че всички инкарнации са свързани в едно семейство, а ние ненужно се бием помежду си. Те са обединени в пълно съгласие помежду си, а ние само се борим: „Това е мое, това е мое“. Затова преди всичко трябва да се осъществи вашата интеграция. Това е условие. Ако не се реализирате, отново ще направим необходимото. Не можем да го оспорваме, нищо такова. То трябва да се осъществи.

Ще ви помоля нещо. Вчера имахме малък проблем с човек, който дойде напълно пиян. Говорим за познание, което трябва да се озари. Ако си пиян, ще бъде трудно. Ако някой в тази група е пиян, моля да внимавате. Ако си пиян, по-добре мини назад. Не зная дали пияният осъзнава, че е пиян. Но други ми казаха, че е пиян и че е ужасно зле. Затова ви моля, ако има пиян човек, нека мине назад и някой друг да поработи. Те се нуждаят от малко по-интензивно разбиране.

Сега ще започнем програмата. Няма никаква техника. Просто пръстите ви са като антени и по върховете им се изразява симпатиковата нервна система. Само трябва да ги озарим, така че поканата към Кундалини да мине по каналите вътре във вас… Това е нещо, което сега не мога да ви обясня, но вероятно сте прочели в брошурата, че Кундалини се издига и получавате своята Реализация.

Това тук е центърът на Христос. Той е извършил цялото мислене заради нас и не е необходимо и ние да мислим. Направил е всичко за нас и не е необходимо да страдаме. Той е пресякъл тази част. (По-добре е да влезем в Божието Царство.) Когато Кундалини се издигне над този център, това означава, че сте в съзнание, но няма да има никаква мисъл. Това състояние се нарича Нирвичара самадхи. Самаа-дхи. Нирвичара означава озарено познание. Означава без мисъл. След това Кундалини преминава през фонтанелата и вие започвате да чувствате хладен полъх, който идва от Мен към вас. По-късно ще го усетите да излиза и от вас. Това е описано в Библията: „Хладният полъх на Светия Дух“. Не зная дали хиндуистите днес четат своите древни книги. Но ако са прочели нещо от Ади Шанкарачария, знаят, че Той е изписал томове по въпроса за хладния полъх, наричайки го Саундария Лахари (или Чайтаня Лахари), което означава „вълните на красотата на Чайтаня“, означава „жива Божествена Енергия“.

Четана означава познание, а чайтита означава озарен човек, който излъчва хладни вибрации, тоест този, който е реализирана душа. В тази страна има много реализирано родени деца. А Аз съм срещала човешки същества, които също са родени реализирани. Но те са доста трудни хора, не зная защо. Въпреки че са реализирано родени, понякога са обсебени от своите егота и не са толкова еволюирали, колкото би трябвало. Държат се по много странен начин. Понякога поведението им е шокиращо. Много е удивително. Те хипнотизират хората или правят нещо друго, за да утвърдят влиянието си над тях. Много е изненадващо, че хора, които не са получили Реализацията си чрез Сахаджа Йога, които са родени реализирани, не са в състояние да се изявят. Чувстват, че познанието им е непълно. Чувстват, че са различни и за да се наложат над хората, изучават хипноза и разни други методи. Има и такива, които, макар и родени реализирани, са обсебени и, идвайки в Сахаджа Йога, успяват да се излекуват. След това са добре. Така че дори и да си реализиран, можеш да бъдеш обсебен.

Предимство на Сахаджа Йога е, че след Реализацията научаваш всички техники за прилагане на Божествената Енергия, която тече в теб. (Ако разполагате с някаква енергия, трябва да я включите към уредите.) След като придобиете енергия в себе си, трябва да знаете как да манипулирате с нея. Тогава ще знаете как да се защитавате, как да се подобрявате, как да пробуждате другите. Узнавате всички тайни, най-секретните техники на Божествената Енергия. Разбира се всичко се научава постепенно. И за това не можете да платите, защото нямате критерий за оценка. Това не е нещо, което е създадено от хората. То е божествено.

Много ви благодаря.

Можете ли да поставите ръцете си към Мен по този начин? Трябва да затворите очите си. Това е нещо, противоположно на хипнозата, защото хипнотизиращият се втренчва в очите ви. Глупост някаква.

Моля затворете очите си. Просто ги затворете. Днес нещата ще се осъществят много бързо. Не е необходимо да опитвате каквото и да е. Просто освободете вниманието си. Нищо не правете. Ако идва мисъл, ще ви кажа какво да направите. Но вие не опитвайте нищо. Обикновено повечето от вас чувстват безмисловното състояние. Това е най-лесното нещо. Но ако идва мисъл, кажете: „Майко, аз прощавам на всички хора“. Ако кажете това, Христос се пробужда във вас. Можете ли да си представите? Просто кажете: „Майко, аз прощавам“. Кажете го три пъти. Кажете го от сърце. Всъщност няма какво да се прощава. Но все пак, ако не простите, оставате натоварени с безсмислени неща. Просто кажете: „Прощавам“ и ще се изненадате колко леко ще се почувствате. Не обръщайте внимание на никое специално място. Нека си отиде, нека си отиде.

Също не се чувствайте виновни. Моля, не се чувствайте виновни. Това отново е бягство. Какво лошо можете да направите? Просто кажете: „Майко, аз нямам вина“. Моля, кажете това. Много е важно. Кажете го три пъти. Ще ви помогне. Само наблюдавайте. Опитайте това.

Категория: Хоби
Прочетен: 1072 Коментари: 0 Гласове: 0
27.05.2015 16:27 - ПРОБУЖДАНЕ
 
Категория: Хоби
Прочетен: 1398 Коментари: 0 Гласове: 0
   Напоследък в беседите казвахме, че не можем да плащаме за обичта на Бог. Понякога това Ме кара да се смея.

        Човешките същества никога не биха могли да разберат Неговата любов, защото живеят в много ограничена сфера. Неговата обич е безкрайна, прошката му е безкрайна. Дори не разбираме думите безкрайна и неограничена, защото не познаваме нищо такова. А да кажем за нещо първично, че е първично, е все едно да дадем сертификат на някого, който не се нуждае от него. Живеем в повърхностен, безсмислен свят и се опитваме да намерим истината, обаче отново възприемаме нещо безсмислено за истина. След това продължаваме да се борим и си казваме: „Ето това вече е истината“, но отново се оказва, че е нещо повърхностно, изкуствено или пък някаква умствена проекция.

          Всичките тези ограничени издирвателски усилия на човешките същества и опитът, който са придобили, ги правят много обусловени, поради което не им е лесно да разберат Бог. Той създаде цялата тази вселена поради Своето състрадание и любов. Създаде вас като човешки същества също поради Своето състрадание и любов. Той не се нуждае от нищо. Обаче обича. А вие не можете да разберете личност, която обича без никаква причина, без да очаква отплата. Просто обича заради самата обич. Не можем да помислим дори за едно единствено човешко същество, което да обича заради самата обич. Едва след Реализацията, в процеса на своето израстване разбирате, че да обичаш е най-великата радост. „Когато мислите за Него, не можете да мислите за пари“ – така казвате вие. Обаче Аз мисля, че дори и да казвате: „Не се нуждаем от пари“ или „Не вземаме пари“, това само по себе си е нещо от много недуховно естество, твърде грубо, нефино. Защото парите и всичко останало са ваши собствени концепции. Той не сътвори този свят, за да получи някакви плодове от него. Не. Направи го, защото обичаше. Искаше да изрази любовта си, просто да я изяви. Нищо друго не е изразено. В началото открих, че е невъзможно да се издигне човешкият ум на необходимото ниво. Но постепенно хората започнаха да разбират колко прощаващ е Той, колко е мил, колко е добър.

Шри Матаджи Нирмала Деви,  11.05.1983 г., Лондон, Публична програма

Категория: Хоби
Прочетен: 1325 Коментари: 0 Гласове: 1
 "По пътя на логиката би трябвало да разберем: след като Христос е страдал заради нас, ние ли ще страдаме повече отколкото е страдал Той? Оставил ли е нещо недовършено, та ние да страдаме още?

Той страда, защото имаше проблем в човешкото познание. Хората се бяха объркали в ритуализъм и философски спорове. Така че Неговото послание е посланието за Възкресението.

Ако видите в Сикстинската капела, във Ватикана, много ясно е показано: един огромен Христос, който седи и съди хората, давайки им възкресение. Така че за нас, за всички нас, е дошло времето да влезем в Царството на Бог. Настъпи времето на цъфтежа и много цветове трябва да се превърнат в плодове.
"

Шри Матаджи Нирмала Деви, 11.08.1988 г., Женева, Швейцария
Категория: Хоби
Прочетен: 1538 Коментари: 0 Гласове: 1
 

При проблеми с Муладхара чакра може да се появят следните проблеми:

- разтройство или запек

- проблеми с простатата

- Паркинсон

- импотентност

- рак на матката

Категория: Хоби
Прочетен: 1611 Коментари: 0 Гласове: 0
 „Какво има в това възпитание, че ви прави толкова груби?
Вниманието е в материята, а не върху Духа.
През цялото време материята се опитва да надделее над Духа.“ – Шри Матаджи Нирмала Деви


Категория: Хоби
Прочетен: 1658 Коментари: 0 Гласове: 0
 image

Шри Матаджи Нирмала Деви за гените:

„Много заболявания, дори някои неизлечими такива, са били излекувани чрез пробуждането на Кундалини. Дори и базата данни на наследените гени може да бъдат преструктурирана след Себереализацията, чрез пробуждането на Кундалини. В резултат на това човек, което е наследил гени със склонност към престъпна тенденция може да стане добър човек. … 
Така, че да  обвинявате гените за своите грешки не е реалистично, защото тези гени могат да бъдат променяни в тяхната база данни и могат да превърнат един човек в праведен и ангелски човек.“ 1995-0913
http://megavselena.com/udivitelno-otkritie-obyasnyava-paranormalni-yavleniya/

 

Категория: Хоби
Прочетен: 2828 Коментари: 0 Гласове: 1
19.04.2014 18:10 - Чакра тест
 image   За да научите какво е състоянието на чакрите, първо трябва да  получите вашата Себереализация с този експеримент - http://www.youtube.com/watch?v=qmtvxN8yzp0   За да научите за състоянието на чакрите, можете да използвате ръцете си. Останете в тишина  за момент и насочете ръцете си към снимката на Шри Матаджи. Всяка част на ръката е свързана с определена чакра, така че това, което ние искаме, е да идентифицирате сигналите, които идват от ръцете: image

 

  • усещането на хладен бриз , който излиза или лекота показва състояние на благополучие
  • усещането  на топлина , тежест, изтръпване, боцкане показва състояние на блокаж

 

Чакра Контролирани органи Функции
1
Муладхара
простатата, полови органи, ректума, лявата симпатиковата нервна система защита и подкрепа на Кундалини, паметта и равновесието, сексуалността, защитата и екскреция
2
Свадистана
черния дроб, бъбреците, далака, панкреаса, матката, дебело черво, на симпатиковата нервна система на правото подпомага дейността на дясната страна, на творчеството, на възприемането на красотата и естетическото усещане, познаването на божествените закони и духа
3
Набхи
корема, горната част на черния дроб, далака, храносмилателната система съхранява и поддържа тялото, то дава необходимото поведение за благополучие (и това на другите), баланс и еволюция
4
Анахата
сърцето, белите дробове, тимусната жлеза произвежда антитала необходими за борба с атаките отвън; отговорен за дишане и сърдечна дейност; позволява да се чувстват любов и радост
5
Вишудхи
сетивни органи, очите, ушите, носа, езика, допир, фаринкса, ларинкса, на щитовидната жлеза, шията, гърлото, лицето, зъбите, кожата позволява да комуникирате и познавате външният свят и ; позволява да се чувствате вибрациите, или енергията Кундалини; дава осъзнаването, че сте част от колектива; дава ни статут на свидетел
6
Агнйа
Хипоталамуса, таламуса, хипофизната жлеза, епифизната жлеза контролира погледа, интелекта и способността да се мисли
7
Сахасрара
лимбичната област на мозъка Връзка с Абсолюта(йога), вибрационно съзнание, съзнание без мисли, съзнание, без съмнение, живот в настоящето

Благодарение на Чакра теста , вие имате първата среща с вътрешната си енергия, енергия, която на санскрит се нарича Кундалини . Тази енергия ни уведомява за състоянието на нашите чакри, също ни позволява да ги пречистим, или, с други думи, как да се отнасяме с тях.

image
Сложете ръка над главата си на разстояние около 20 сантиметра. Опитайте се да почувствате дали хладен бриз идва от горната част на главата; може да движите ръката си  за да видите дали можете да се чувствате това по-добре. След това опитайте с другата ръка.
Ако усещате топлината, това е добре:  “ Кундалини пречиства чакрите и това произвежда топлинна енергия; по-късно може да чувствате прохлада. В допълнение, вие ще видите, че след време когато практикувате медитация всеки ден, да бъдете в състояние да овладеете всички техники, които ви позволяват да подобрите своите чакри по-бързо.

Вие ще задълбочи познанията по Сахаджа Йога с онлайн курса , или recandonti в един от нашите центрове Всички курсове на Сахаджа Йога са безплатни .

 
Категория: Хоби
Прочетен: 2046 Коментари: 0 Гласове: 2
13.04.2014 12:58 - Чакра тест
 image   За да научите какво е състоянието на чакрите, първо трябва да  получите вашата Себереализация с този експеримент - http://www.youtube.com/watch?v=qmtvxN8yzp0   За да научите за състоянието на чакрите, можете да използвате ръцете си. Останете в тишина  за момент и насочете ръцете си към снимката на Шри Матаджи. Всяка част на ръката е свързана с определена чакра, така че това, което ние искаме, е да идентифицирате сигналите, които идват от ръцете: image

 

  • усещането на хладен бриз , който излиза или лекота показва състояние на благополучие
  • усещането  на топлина , тежест, изтръпване, боцкане показва състояние на блокаж

 

Чакра Контролирани органи Функции
1
Муладхара
простатата, полови органи, ректума, лявата симпатиковата нервна система защита и подкрепа на Кундалини, паметта и равновесието, сексуалността, защитата и екскреция
2
Свадистана
черния дроб, бъбреците, далака, панкреаса, матката, дебело черво, на симпатиковата нервна система на правото подпомага дейността на дясната страна, на творчеството, на възприемането на красотата и естетическото усещане, познаването на божествените закони и духа
3
Набхи
корема, горната част на черния дроб, далака, храносмилателната система съхранява и поддържа тялото, то дава необходимото поведение за благополучие (и това на другите), баланс и еволюция
4
Анахата
сърцето, белите дробове, тимусната жлеза произвежда антитала необходими за борба с атаките отвън; отговорен за дишане и сърдечна дейност; позволява да се чувстват любов и радост
5
Вишудхи
сетивни органи, очите, ушите, носа, езика, допир, фаринкса, ларинкса, на щитовидната жлеза, шията, гърлото, лицето, зъбите, кожата позволява да комуникирате и познавате външният свят и ; позволява да се чувствате вибрациите, или енергията Кундалини; дава осъзнаването, че сте част от колектива; дава ни статут на свидетел
6
Агнйа
Хипоталамуса, таламуса, хипофизната жлеза, епифизната жлеза контролира погледа, интелекта и способността да се мисли
7
Сахасрара
лимбичната област на мозъка Връзка с Абсолюта(йога), вибрационно съзнание, съзнание без мисли, съзнание, без съмнение, живот в настоящето

Благодарение на Чакра теста , вие имате първата среща с вътрешната си енергия, енергия, която на санскрит се нарича Кундалини . Тази енергия ни уведомява за състоянието на нашите чакри, също ни позволява да ги пречистим, или, с други думи, как да се отнасяме с тях.

image
Сложете ръка над главата си на разстояние около 20 сантиметра. Опитайте се да почувствате дали хладен бриз идва от горната част на главата; може да движите ръката си  за да видите дали можете да се чувствате това по-добре. След това опитайте с другата ръка.
Ако усещате топлината, това е добре:  “ Кундалини пречиства чакрите и това произвежда топлинна енергия; по-късно може да чувствате прохлада. В допълнение, вие ще видите, че след време когато практикувате медитация всеки ден, да бъдете в състояние да овладеете всички техники, които ви позволяват да подобрите своите чакри по-бързо.

Вие ще задълбочи познанията по Сахаджа Йога с онлайн курса , или recandonti в един от нашите центрове Всички курсове на Сахаджа Йога са безплатни .

Категория: Хоби
Прочетен: 2494 Коментари: 0 Гласове: 1
 Физическо проявление: шиен сплит (щитовиден)

Брой венчелистчета/под-сплитове: 16
Елемент: Небе/Пространство/Етер
Контролира: Врат, ръце, лице, език, уста, нос, зъби
Качества: Сладост на речта, дипломация, колективност, необвързаност, себе-уважение и уважение към другите, братско-сестрински отношения.

„Контролиране на мислите, речта и действията, винаги поглъщани от единението на медитацията, и намирайки подслон в необвързаност; Отказвайки се от егоизъм, насилие, гордост, похот, гняв и желания за притежание; свободен от понятието ‘мое’ и мирен; човек става способен да достигне единение с Брахман” – Шри Кришна – ‘Бхагават Гита’ (18:51)

Вишудхи въплащава тези качества, които управляват нашата комуникация с другите. Когато се пробуди, ние откриваме голямо себеуважение (Ляво Вишудхи) и уважение към другите (Дясно Вишудхи). Нашето его не се надува от хвалби, нито се разстройваме от агресия или критикуване.

Вишудхи е също чакрата, която проявява силата да бъдем необвързани свидетели на играта на живота. Чрез ежедневно практикуване на Сахаджа Йога медитация, ние познаваме нашият Дух и ставаме едно с него. В това състояние на единение с нашия Дух, ние ставаме свидетел на тялото ни, ума ни, нашите мисли, емоции и в края на краищата на цялата драма на живота ни.

Причини за проблеми с Вишудхи чакра: Лява страна: чувство за вина, неморалност, липса на себеуважение. Дясна страна: неуважение към другите, агресивна реч, нецензурен език, сърказъм. Център: липса на необвързаност или колективност, пушене.

Лечение: Медитирайте с внимание във Вишудхи чакра, в гърлото. Казвайте:”Аз съм част и частица от цялото.”

Съвет на Шри Матаджи за Вишудхи Чакра

“И така после стигаме до този център, който наричаме Вишудхи. Тези 16 венчелистчета, се грижат за шийният сплит. Сега това е много важен център и той отговаря за общуването. Например, когато говорите, вие комуникирате. Чрез вашите ръце, вие клатите ръце, докосвате някого и можете да общувате, дори ако не можете да говорите, вие можете да общувате също с вашите ръце. 

Когато мислим, сме много отговорни и този център излиза извън контрол. Като някои хора, които пътували със самолет. Те били от село, не знаели какво е самолет. Казали и им да вземат по-малко багаж, за да има по-малко тежест за самолета. И така те влезли в самолета и си сложили всичкият багаж на главите и казали:’Опитваме се да намалим теглото на самолета.’ 

По същия начин ние също се държим, когато всъщност всепроникващата сила, която е създала всички нас, създала е вселената, и ни е довела до това ниво на човешки същества, прави всичко, но ние мислим, че сме отговорни – че ние трябва да го направим. Но веднъж, когато станете Сахаджа Йоги вие правите нещо, но не мислите, че го правите. 

Вие просто казвате:’случва се’, и какво красиво чувство е това. Тогава нямате кръвно налягане, главоболие, напрегнатост – не. Защото ние не го правим, то просто става и ще откриете, че всичко просто се случва.” – Шри Матаджи Нирмала Деви – Зала Порчестър, Лондон, 1ви Август 1989 г.

„Сега, когато медитирате, опитайте се да медитирате по продължителен начин, преди всичко поддържайте го. След това вие откривате, че навлизате в състоянието Самадхи, което означава в състоянието, в което започвате да чувствате радостта и блаженството на Божите благословии, и тогава започвате да казвате:’О Господи, каква благословия, каква благословия, и каква благословия.’ 

Веднъж достигнали до това състояние, вие трябва да осъзнаете ‘Кой съм аз?’. Кои сте вие? Какво сте вие? Вие сте Духът. След установяване на вашето внимание по-продължително в Духа ще развиете състояние, в което ще сте напълно в състояние на свидетели, изпълнени с радост.” – Шри Матаджи Нирмала Деви – 23ти Юли 1983 г.
#ШриМатаджи
#СахаджаЙога.
#чакра

Вишудхи Чакра

Категория: Хоби
Прочетен: 1620 Коментари: 0 Гласове: 0
 Отговори на д-р Маниша Суда, от в болницата в Нойда, 10.06 2012 г., Москва

“Въпрос: Връзката между чакрите и блокажите при често срещаните заболявания.

Отговор: Много хубав въпрос, защото никога не си даваме сметка какво се случва вътре в нас. А трябва. Имаме познание, но не можем да разберем какво се случва в нас. Основното е да следим своя черен дроб, защото това е енергията на нашето тяло. 

Той трябва да изпълнява огромна работа по време на умствената ни активност. Трябва да снабдява с енергия всички органи. Той работи по един и същи начин, независимо дали вършим физическа или умствена работа. Или работи упорито, за да отстрани проблемите, или става летаргичен. 

Когато е свръхактивен и осигурява енергия за мозъка, с оглед поддръжката на умствените процеси, тогава снабдяването на останалите органи отслабва и те започват да функционират по-лошо, а ние изпитваме липса на енергия в своите центрове. Тогава започват блокажите – защото черният дроб се намира в дясната ни страна и е тясно свързан с елемента огън. 

Когато елементът огън се увеличава, той изтегля цялата енергия от лявата страна. Когато понякога чувстваме, че трябва да пречистим лявата си страна, първо трябва да успокоим черния дроб. След това вече може да чистим лявата страна и да получим резултат. Затова трябва да сме наясно какво се случва вътре в нас. 

Шри Матаджи много добре описва в Своите лекции кога се увеличава горещината в черния дроб; как тя се издига към дясното ни сърце, оттам потокът се насочва в лявото сърце, а след това в мозъка; после се спуска надолу в бъбреците. Ето защо най-важният орган, който трябва да ухажваме, е черният дроб.”
#ШриМатаджи
#СахаджаЙога

Категория: Рецепти
Прочетен: 1776 Коментари: 0 Гласове: 1
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: seeker33
Категория: Хоби
Прочетен: 1337679
Постинги: 611
Коментари: 419
Гласове: 462
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031