Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Добре дошли в нашия блог.Нашият, защото темите тук са създадени не само от мен, но и от други близки хора. Ние вярваме в колективния принцип. Какво тук значи някаква си личност. Целта на блога е да споделим това, което сме научили за себе си. Всяка тема ще ви даде информация за различни аспекти от нашето себе. Човек е като едно голямо дърво, чиито корени са много слаби. Знаем че захранването идва от корените.Когато научим да захранваме корените и дървото ще бъде по-добре. За да разберете как темите е свързана с нашето тяло ще ви помогнем със следната информация. Това е схема на наш...
Автор: seeker33 Категория: Хоби
Прочетен: 1344993 Постинги: 611 Коментари: 419
Постинги в блога от Септември, 2011 г.
Гр. Раднево в 10 часа  неделя – 25 септември в зала 2/малката зала/ на Общинския център за култура.

image image image image image image image image

Източник: http://bgsahajayoga.wordpress.com/2011/09/23/%d0%b9%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d0%b8-%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b2-%d0%b3%d1%80-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%be/
Категория: Хоби
Прочетен: 1011 Коментари: 1 Гласове: 0
22-ри Септ 2011 гр. Гоце Делче , читалището , 17.00

за контакти -0896/411-757
24-ти Септ 2011, гр. Велинград ул. Васил Априлов N 5 – Художествена галерия

начало16.00 , тел. 0894/587-021

image image image image image image image image

Източник: http://bgsahajayoga.wordpress.com/2011/09/19/%d0%b9%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d0%b8-%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b2-%d0%b3%d1%80-%d0%b3%d0%be%d1%86%d0%b5-%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d1%87%d0%b5%d0%b2-%d0%b8-%d0%b3%d1%80-%d0%b2/
Категория: Хоби
Прочетен: 1660 Коментари: 1 Гласове: 0
Категория: Хоби
Прочетен: 509 Коментари: 0 Гласове: 1

image


Когато започнах да обичам себе си, открих, че мъката и страданията са само предупредителни сигнали за това, че живея против своята собствена истинност. Днес аз знам, че това се нарича „да бъдеш самия себе си“.


Когато започнах да обичам себе си, разбрах колко силно може да обидиш някого, ако го принуждаваш да изпълнява собствените си желания, макар да знаеш, че не им е дошло времето и човекът още не е готов за това, въпреки че този човек бях аз самият. Днес наричам това „самоуважение“.


Когато започнах да обичам себе си, спрях да жадувам за друг живот и изведнъж видях, че всичко, който ме заобикаля сега, ме приканва да раста. Днес аз наричам това „зрялост“.


Когда започнах да обичам себе си, разбрах, че при всякакви обстоятелства аз се намирам в точното място и в точното време и всичко се случва точно когато трябва. Така че мога да бъда спокоен. Днес аз наричам това „увереност в себе си“.


Когато започнах да обичам себе си, престанах да крада от своето собствено време и спрях да правя грандиозни планове за бъдещето. Днес правя само онова, което ми доставя радост и ме прави щастлив, нещата, които обичам и които развеселяват сърцето ми. Правя това по свой собствен начин и в свой собствен ритъм. Днес аз наричам това „простота“.


Когато започнах да обичам себе си, аз се освободих от всичко, което вреди на моето здраве – храна, хора, вещи, ситуации. Всичко, което ме дърпаше надолу и ме отвеждаше далеч от мен самия. В началото наричах тази позиция здравословен егоизъм. Днес аз знам, че това е „любов към самия себе си“.


Когато започнах да обичам себе си, престанах да се опитвам да бъда винаги прав. И оттогава започнах все по-малко да греша. Днес разбирам, че това е „скромност“.


Когато започнах да обичам себе си, престанах да живея с миналото и да се тревожа за бъдещето. Днес живея само в настоящия момент, в който се случва всичко. Днес аз живея всеки ден, ден след ден, и наричам това „удовлетворение“.


Когато започнах да обичам себе си, осъзнах, че моят ум може да ми пречи, че от него мога дори да се разболея. Когато обаче го свързах с моето сърце, той веднага ми стана ценен помощник. Тази връзка днес аз наричам „мъдростта на сърцето“.


Ние повече нямаме нужда от спорове, конфронтации, проблеми със самите нас и с другите хора. Дори звездите се сблъскват, а от сблъсъка се раждат нови светове. Днес аз знам, че това е Животът.


Това е част от речта на Ч.Чаплин по повод 70-тата му годишнина.

По това време той вече живее в Швейцария, в малкото градче Веве със семейството си.


image image image image image image image image

Източник: http://bgsahajayoga.wordpress.com/2011/09/18/%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b0%d1%85-%d0%b4%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%87%d0%b0%d0%bc-%d1%81%d0%b5%d0%b1%d0%b5-%d1%81%d0%b8/
Категория: Хоби
Прочетен: 1773 Коментари: 1 Гласове: 2










Егото на дамата престава да функционира. Ето какво е усетила. image


Джил Болти Тейлър получава възможност за изследване каквато малцина мозъчни изследователи биха си пожелали: тя получила масивен мозъчен удар и наблюдавала как мозъчните й функции – двигателни възможности, говор, само-съзнание – се изключват една по една. Една удивителна история.



image image image image image image image image

Източник: http://bgsahajayoga.wordpress.com/2011/09/17/%d1%83%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%bb-%d0%b1%d0%be%d0%bb%d1%82%d0%b8/
Категория: Хоби
Прочетен: 1710 Коментари: 0 Гласове: 1

http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=91939


Има един мистичен предмет в българската и римската история. Не,не е кивота. Става дума за т.нареченото медно гумно.Ако искате спрете да четете и прегледайте внимателно миниатюрите и ще го видите ! За тези които не знаят медното гумно е споменато в една история за Лъв Пети на който му предрекли ,че във войната си с Крум,ако е последователен иконоборец,ще успее да навлезе в България и да забие меча си в медното гумно на техния аул!Българите говорят за него във „Видение Данаилово“ и “ Сказание Исаево“ където във „Видение Данаилово“ пишат че царя Михаил ,като стигне до едно мяясто в Рим и “ и wнь вьдатрнть вь капхще мъдъноiе н скоушнть се iako прах“ .От Тълкование Данаилово знаеме че е съд “ И като го превзенме ще влезе в Рим,и ще достигне до мястото където има скрит(таен)съсъд,и като удару с меча си по медното капище в което е скритият съд…“

В гръцкия текст на видението е казано,че ако стигне в големия Рим до едно определено място където се намира това нещо и като го удари с камшика си това нещо ще се пръсне като прах на лятно гумно.Изследователите считат че се касае за колона на която има някаква скулптура или някакъв постамент със фигура .Изразяват и становището,че това място визира центъра на християнския Рим!?Неудомение се буди у мен ,че щом ако е в Рим ще е християнско ,то и при Крум трябва да е християнско.Още повече,че знаеме как Никифор празнувал великден с него(теофан).

Нека сега да го видиме какво представлява „медното гумно“ на българите.То е на сакрално място,на капище и то самото е сакрален обект.

Да погледнеме миниатюрата изобразяваща цар Давид/Симеон изобразен .като Орфей ,свирещ на арфа.Вляво от него има ,една ,колона ,по точно пиедестал ,с червена панделка и на него има поставен един предмет,съд,приличащ,на делва или кратер! Вижда се ,че този предмет е изработен от мед,нарисуван е бакърен котел!Меден съд,меден котел! Това е медното гумно на българите! Символ на властта,която е дадена от Рим,след като и там се среща! Там трябва да е глинена делва,урна която ще се пръсне на прах като я ударят.


image


Кумбхата е съд напълнен с вода и декориран с листа и кокосов е много широко използван при ритуалното боготворене в Индия. То образува мястото, на което божеството е поканено да присъства. Кумбхата се счита за много благоприятно нещо и е използвано като символ на Богинята Майка.


image


Тези двата съда могат да се свържат и с делвата на Водолея, съдържащ Живата вода -Кундалини.


image



image image image image image image image image

Източник: http://bgsahajayoga.wordpress.com/2011/09/15/medno_gumno/
Категория: Хоби
Прочетен: 761 Коментари: 0 Гласове: 0
Категория: Хоби
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове: 0
Чакра означава колело – чекрък

„Виталните сили, които се достигат една друга, кръжащи около милиони и милиони вибрации в различни концентрации вътре в тялото, се наричат чакри.

Чакра означава колело. Наречени са така, защото това е спиралата на движението на енергиите за умствена и емоционална активност. Енергийните полета се въртят хоризонтално, по посока на часовниковата стрелка, с определена скорост, на съответните места в тялото, както Земята се върти около своята ос. В груб план, извън спиралата, се изявяват като плексуси и контролират органите на човешкото тяло, така както невроендокринната система контролира съответните области във физическото тяло.

Тези центрове са съзнателни. Всеки момент получават и излъчват вибрации. Важно за нашето добро състояние е да знаем какво привличат и какво ги безпокои. Всяка мисъл и всяко действие се отразяват върху чувствителността и работата на тези центрове.

Когато чакрите не са напрегнати или изцедени от техните енергии, лесно могат да бъдат пронизани в центровете им от Кундалини. Сливането на човешкото внимание с Духа (Атма) се изявява като Колективно съзнание, тъй като такава е природата на Духа.

Чувствителността на чакрите се притъпява след първите няколко шока, причинени от безотговорно отношение спрямо тях. След това човешкото същество може да живее по всякакви деструктивни начини и навици много лесно. Кундалини би желала да се издигне изцяло, но ако по-горните центрове не са отворени, само няколко нишки се промушват. Тя щурмува пътя си нагоре до определено ниво. Можете да я видите как пулсира много силно в точката на затворените чакри с очи, насочени към програмите на Сахаджа йога.

Грижи се за нуждите на чакрите, лекува болестите или стагнацията и разчиства пътя за своето издигане. Лечебните техники на Сахаджа йога оперират посредством фина интегрирана мрежа. Тя има подхранващ, регулиращ и коригиращ ефект върху жлезите и върху телесните процеси, които те контролират, и, следователно, може да премахне самата основна причина за болестта.“ -  ИЗВИСЯВАНЕТО, Йоги Махаджан
 

image

 

Категория: Хоби
Прочетен: 1253 Коментари: 1 Гласове: 0
Гр. Перник 13.09.2011 от 18:30 часа ул, “ Брегалница“ 6 Сградата на бившето ОКС Зад ГУМ срещу ресторант Секвоя . Курса продължава всеки вторник от 18:30 часа .


ВХОД СВОБОДЕН

image image image image image image image image

Източник: http://bgsahajayoga.wordpress.com/2011/09/11/%d0%b9%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d0%b8-%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b2-%d0%b3%d1%80-%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%b8%d0%ba/

Категория: Хоби
Прочетен: 783 Коментари: 0 Гласове: 0
13.09.2011 г. (Вторник) от 18:30 ч. – гр. София, ул. Славянска 6 в залата на „Славянското дружество“

Курсът продължава всеки вторник от 18:30 на същото място

GSM:087 8508707


image image image image image image image image

Източник: http://bgsahajayoga.wordpress.com/2011/09/11/%d0%b9%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d0%b8-%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b2-%d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%8f-13-09-2011-%d0%b3-%d0%b2%d1%82%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%be/
Категория: Хоби
Прочетен: 525 Коментари: 0 Гласове: 0

В читалището до театъра в центъра на гр. Ловеч в неделя/11 Сеп/ от 11 часа .


image

image image image image image image image image

Източник: http://bgsahajayoga.wordpress.com/2011/09/07/%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d1%87%d0%b5%d1%80-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87/
Категория: Хоби
Прочетен: 516 Коментари: 0 Гласове: 1
Категория: Хоби
Прочетен: 599 Коментари: 0 Гласове: 0

Филмът изобличава бизнеса с болестите и същевременно изследва безопасната, евтина и ефективна употреба на храната. Храната не само като източник на калории и вещества, а и като лекарство. Как да използваме храната като лекарство? Кой се нуждае от витамини? Коя храна е безопасна? Природни методи за намаляване на холестерола. Храни, които борят тревожност и депресия. Терапии за борба с рака.


Част 1


Част 2


Част 3


Част 4


Част 5


Част 6


Част 7


 



image image image image image image image image

Източник: http://bgsahajayoga.wordpress.com/2011/09/03/food-matters-%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5/
Категория: Хоби
Прочетен: 612 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: seeker33
Категория: Хоби
Прочетен: 1344993
Постинги: 611
Коментари: 419
Гласове: 462
Календар
«  Септември, 2011  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930